Ürdün Kral II. Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

FATMA ELİF BEYHAN – 25.10.2023 – HİBYA – Ürdün Kral II. Abdullah, Amman’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Ürdün Kral II. Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Yayınlama: 25.10.2023
1
A+
A-

Ürdün Kral II. Abdullah, Amman'da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Toplantıda, Gazze'deki savaşın derhal durdurulması gerektiğine dikkat çekilirken dünya toplumunun bu yönde harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

Ürdün Kralı ve Fransa Cumhurbaşkanı, İsrail-Filistin çatışmasını sona erdirme, güvenliği sağlama, iki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamlı barışa ulaşma politikaları üzerinde mümkün olan çabalara odaklanıldı.

Toplantıda, uluslararası toplumun, İsrail'in savaşı durdurması, sivilleri koruması ve Gazze'ye yönelik ablukayı kaldırması için derhal harekete geçmesi çağrısında bulundu. Kral, Gazze'deki insani durumun kötüleşmesinin tehlikesine dikkat çekerek, insani yardımların ulaştırılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, Gazze'de yerinden edilme veya göçe neden olacak herhangi bir girişimi reddetti.

Kral, Fransa'nın İki Devletli çözüm temelinde barışı sağlama çabalarını desteklemedeki rolünün öneminin altını çizdi.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Macron, Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barış sağlanabilir olduğunu belirterek “Fransa terörle mücadele etmek, sivilleri korumak ve hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin meşru isteklerini dikkate alıyor. Ürdün bu yolda önemli bir ortağı temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.