ÜNLÜ Menkul’ün kredi notu “A+”ya yükseldi

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun iştiraki ÜNLÜ Menkul’ün uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu, “A” seviyesinden “A+” seviyesine revize etti.

ÜNLÜ Menkul’ün kredi notu  “A+”ya yükseldi
Yayınlama: 23.01.2024
6
A+
A-

Derecelendirme ile ilgili açıklama yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “ÜNLÜ Menkul olarak etkili finansal stratejimiz ve sağlam yönetim yaklaşımımızla ulusal kredi derecelendirme notumuz “A+”ya yükseldi. Sektörümüzde fark yaratan güçlü, yenilikçi ve istikrarlı işlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, ÜNLÜ Menkul’ün (ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş.) Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirme Notunu, “A” seviyesinden “A+” seviyesine revize ettiğini belirtti. JCR-Eurasia Rating tarafından yapılan kredi derecelendirme değerlendirmesi sonucunda, ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş.'nin Kısa Vadeli Ulusal Kurum Derecelendirme Notu da “J1” seviyesinden “J1+” seviyesine revize edilirken, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu “BB”, görünümü “negatif” ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu “BB”, görünümü “negatif” olarak açıklandı. 

JCR tarafından düzenlenen ÜNLÜ Menkul’a ait derecelendirme kurulu raporu ve sonuçları 19.01.2024 tarihinde www.kap.org.tr, www.unluco.com ve www.jcrer.com.tr web adreslerinde yayınlandı.

JCR Eurasia tarafından yapılan açıklamada ÜNLÜ Menkul’ün kredi notunu revize etme nedenleri arasında, “2022 mali yılı ve 2023 üçüncü çeyrek mali verilerine göre kar yaratma kapasitesinin önceki yılların aynı dönemine göre iyileşmesi, 2022 mali yılında nakit enjeksiyonuyla ödenmiş sermaye artışı ve yasal sınırların üzerinde tatmin edici sermaye yeterliliği tabanı, tahvil ihraçları ile çeşitlendirilmiş fonlama yapısının finansal esneklik sağlaması, sorunlu alacak bulunmaması ve hisse senetleri teminatlarıyla desteklenen sağlıklı alacak portföyü, dijitalleşme uygulamalarıyla desteklenen geniş yetkili aracı kurum kimliğiyle geniş hizmet yelpazesinde faaliyet göstermesi, ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş.’nin kanıtlanmış bir sicile sahip saygın marka adı, finansal ve operasyonel gücü ile yaratılan sinerji” maddeleri sıralandı.

“Sağlam yönetim anlayışımızın tescili”

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, JCR tarafından yayınlanan kredi derecelendirme raporuna ilişkin yaptığı değerlendirmede “ÜNLÜ Menkul olarak etkili finansal stratejimiz ve sağlam yönetim yaklaşımımızla ulusal kredi derecelendirme notumuz “A+”ya yükseldi. Değişen ekonomik koşullara uyum sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve sürdürülebilir büyüme sağlama konularında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Kredi derecelendirme notumuzu yükseltme başarısı bizi daha da ileriye taşımak için motivasyon kaynağı oldu. Sektörümüzde fark yaratan güçlü, yenilikçi ve istikrarlı işlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜNLÜ & Co Hakkında:

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 130 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 419 milyon TL’lik yatırım ile 4,4 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Eylül 2023 itibarıyla 22,2 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 8,2 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Ödüllerimizden

Euromoney

Market Leaders 2023- Investment Banking/ Yatırım Bankacılığı-Türkiye Pazar Lideri & Kurumsal Sosyal Sorumluluk-Dikkate Değer Kategorisi
Market Leaders 2022- Investment Banking/ Yatırım Bankacılığı-Türkiye Pazar Lideri
Awards for Excellence 2016 / 2019 – Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası
Awards for Excellence 2015 – Yılın En İyi Birleşme ve Satın Alma Danışmanı

6. CX Müşteri Deneyimi Ödülleri- En İyi Dijital Müşteri Deneyimi-Finans Kurumu Ödülü-Piapiri
21. Altın Pusula Halka İlişkiler Ödülleri- Finansal Hizmetler ve Yatırımcı İlişkileri Ödülü-Piapiri
EMEA Finance

Europe Banking Awards 2022-Europe “Corporate Social Responsibility”, “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, “Best Debt House-Turkey” Ödülleri
Achievement Awards 2022- Best M&A House-CEE Ödülü
Europe Banking Awards 2021 – “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, CEE/ CIS Bölgeleri “Financial Inclusion” Ödülleri
Europe Banking Awards 2020 – Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Şirketi Ödülü

Mergermarket

Avrupa M&A Ödülleri- Türkiye’de Yılın Birleşme ve Satın Alma Finansal Danışmanı

BV Awards

2022, 2021, 2020 – “Best Invesment Research Team-Turkey/ Türkiye- En İyi Araştırma Ekibi”

12th & 13th M&A Atlas Awards- Yılın Küresel Birleşme & Satınalma İşlemi- Gelişmekte Olan Ülkeler Yılın Yatırım Bankası
TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri

Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2020
Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2019
Toplumsal Değer Projesi (ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi) -2019

www.unluco.com

www.unlumenkul.com

www.piapiri.com


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.