UNCTAD raporunda Çin’in serbest ticaret bölgelerindeki başarılarına övgü

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından yayımlanan ve Çin’deki serbest ticaret pilot bölgelerinin son on yılda kaydettiği başarıları analiz eden özel bir inceleme raporunu değerlendirdi. 

UNCTAD raporunda Çin’in serbest ticaret bölgelerindeki başarılarına övgü
Yayınlama: 07.11.2023
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından yayımlanan ve Çin'deki serbest ticaret pilot bölgelerinin son on yılda kaydettiği başarıları analiz eden özel bir inceleme raporunu değerlendirdi. 

UNCTAD'ın raporunda, bu  bölgelerin sistem yeniliği, endüstriyel dönüşüm ve Güney-Güney işbirliğinin ilerlemesindeki rolleri vurgulandı.

Sözcü Wang, bugün düzenlenen günlük basın toplantısında, raporun Çin'deki serbest ticaret pilot bölgeleri hakkında bir uluslararası kuruluş tarafından yayımlanan ilk inceleme raporu olduğunu belirtti.

Sözcü Wang, bu yıl serbest ticaret pilot bölgelerinin onuncu yıl dönümü olduğunu ve bölgelerin sayısının 22'ye çıkarak Çin'in yüksek düzeyde dışa açılımının bir simgesi haline geldiğini söyledi. Wang ayrıca, bu artışın Çin'in derinlemesine ve kapsamlı dışa açılmasının gelişimini ve yüksek düzeyde dışa açık bir ekonomik sistem inşa etme yönünde atılan sağlam adımları yansıttığını vurguladı.

Sözcü Wang, Çin'in dünyanın kalkınmasına önemli fırsatlar sunmaya devam edeceğini ve kararlılıkla yüksek seviyede dışa açıklığını sürdürerek ekonomik küreselleşmeyi açık, kapsayıcı, herkese faydalı, dengeli ve kazan-kazan ilkesine göre ilerleteceğini ifade etti.

Sözcü son olarak, Çin'in dünya ülkeleriyle birlikte küresel pazarı büyüteceği, küresel paylaşım sistemini sağlamlaştıracağı ve küresel iş birliği kanallarını genişleteceğini sözlerine ekledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.