Ukrayna’daki hava saldırılarında altı ayda 262 sivili hayatını kaybetti

Birleşik Krallık’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Barbara Woodward, Ukrayna ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında açıklama yaptı.

Ukrayna’daki hava saldırılarında altı ayda 262 sivili hayatını kaybetti
Yayınlama: 10.10.2023
1
A+
A-

Barbara Woodward'ın yaptığı açıklamada, Yüksek İnsan Hakları Komiserliği Ofisi'nin bu yılın Şubat ve Ağustos ayları arasındaki Rus hava saldırılarında en az 262 sivilin öldüğünü ve 990 kişinin yaraladığını ve ekonomik ve sosyal zarara yol açtığını bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade eden Barbara Woodward, “Aynı şekilde Rusya'nın Ukrayna'nın uluslararası olarak tanınan sınırları içindeki Ukrayna toprakları üzerindeki kontrolü de uluslararası hukuka aykırıdır. Rusya'nın istilası sırasında uluslararası hukuku ve uluslararası insancıl hukuku ihlal etmesine dair delil yığını devam etmektedir. Ukrayna halkının egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bu saldırı karşısındaki cesaret ve kararlılığını övüyor ve takdir ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'nın kendini savunma hakkını kullanmasını ve Birleşmiş Milletler Şartı'na uygun olarak adil ve kalıcı bir barış hedefine ulaşmak için üye devletleri desteklemesini sürdüreceklerini belirten Barbara Woodward, Rusya'nın yasa dışı istilasını sona erdirmesi ve Ukrayna'nın uluslararası olarak tanınan sınırlarından çekilmesi çağrısında bulundu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.