Türkiye, Petrol Üretiminde Diyarbakır'da Yeni Adımlar Atıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), ülkenin enerji bağımsızlığını artırmak ve yerli üretimi teşvik etmek amacıyla petrol arama ve üretim çalışmalarını genişletmeye devam ediyor. Son olarak, TPAO tarafından yapılan duyuruya göre, Şırnak, Siirt ve Van’dan sonra şimdi de Diyarbakır’da petrol arama faaliyetleri başlatılıyor.

Türkiye, Petrol Üretiminde Diyarbakır'da Yeni Adımlar Atıyor
Yayınlama: 27.02.2024
4
A+
A-

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Bozçalı Köyü sınırları içerisinde gerçekleştirilecek olan petrol arama çalışmaları kapsamında, tespit kuyuları için yerler belirlendi. X. Bölge AR/TPO/K/M44-b4 ruhsat numaralı arazi içinde 50 bin metrekarelik alanda Döner (Rotary) Sondaj tekniği ile Dikmencik-1 tespit kuyusu açılacak. Çalışmaların genel bütçesi için 9 milyon lira ödenek ayrılması planlanıyor.

Bu gelişme, Türkiye’nin enerji stratejisinde önemli bir adımı temsil ediyor. Petrol arama çalışmalarının artmasıyla, ülkenin enerji ihtiyacının kısmen yerli kaynaklardan karşılanması hedefleniyor. Bölgedeki petrol rezervlerinin potansiyeli göz önüne alındığında, Güneydoğu’nun enerji üretiminde önemli bir role sahip olabileceği öngörülüyor.

Şırnak Gabar Dağı’nda bulunan petrol kuyularında günlük 40 bin varile ulaşan üretim miktarı da bu stratejinin başarısını kanıtlıyor. Sadece Şırnak’ta hedeflenen günlük 100 bin varil üretim, bölgedeki enerji potansiyelinin önemini vurguluyor.

Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarını keşfetme ve kullanma çabaları, ülkenin ekonomik ve enerji bağımsızlığını güçlendirme yolunda önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.