Türkiye BAE Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi 1. Dönem Toplantısı İstanbul’da yapılacak

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani Ahmed Al Zeyoudi eş başkanlığında 31 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Türkiye BAE Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi 1. Dönem Toplantısı İstanbul’da yapılacak
Yayınlama: 30.10.2023
3
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani Ahmed Al Zeyoudi eş başkanlığında 31 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

JETCO Toplantısı çerçevesinde, ikili ticaret, yatırım, müteahhitlik, gümrük ve üçüncü ülkelerde iş birliği konuları ele alınacak, Bakanlar tarafından Türkiye-BAE JETCO Mutabakat Zaptı imzalanacak. JETCO kapsamında iki ülke iş insanları da temaslarını Bakanlara sunma imkanı da olacak.

Ziyaret kapsamında, BAE’den 100’den fazla iş insanı ve yatırımcı da Türkiye’ye gelerek hem firmalar arasında tertip edilecek görüşmelere katılacak, hem de düzenlenecek İş Forumu ve yuvarlak masa toplantıları marjında Bakanlar ile bir araya gelecek.

Programın özel sektör kanadıyla birlikte gerçekleşecek kısmında, Türkiye-BAE İş Forumu kapsamında “Müteahhitlik ve Kamu Özel Sektör Ortaklığı”, “Teknoloji ve İnovasyon”, “Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması” ve “Lojistik” konularında paneller düzenlenecek.

2022 yılında BAE ile ikili ticaret yüzde 25 artışla yaklaşık 10 milyar dolar seviyesine ulaşması ile birlikte ikili ticaretin 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması sayesinde 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar seviyesine ulaştırılması hedefleniyor. Müteahhitlik firmaları tarafından BAE’de bugüne kadar 12,6 milyar dolar değerinde 141 proje üstlenililerek BAE’de, Türk firmaları tarafından dünyada en fazla proje üstlenilen 10. ülke konumuna gelindi. Hedef ise ikili ilişkilerde yakalanan ivmenin ticarete de yansıtılarak ticaretin dengeli bir yapı içinde sürdürülmesi ve firmalar arasındaki iş birliği ve ortaklıkların arttırılarak devam ettirilmesi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.