Türk Kızılay ve AFAD’dan açıklama: “Gazze’de depomuz yok”

Gazze’de Türk Kızılay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) ait depoların, İsrail tarafından vurulduğu iddia edildi. Türk Kızılayı ve AFAD’dan konu hakkında açıklama yapıldı.

Türk Kızılay ve AFAD’dan açıklama: “Gazze’de depomuz yok”
Yayınlama: 30.10.2023
1
A+
A-

Türk Kızılay'ı Gazze’de Filistin Kızılayı’na ait bir insani yardım deposunun ağır hasar aldığını duyurdu.

Kızılay, “Söz konusu depo, insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayı'na ait olup Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır” bilgisini paylaştı. AFAD'da aynı şekilde Gazze'de bir depolarının bulunmadığını bildirdi.

Kızılay'dan yapılan açıklamada, “Gazze'de Türk Kızılay olarak inşasına destek sağladığımız, Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu ciddi hasar aldığı, kullanılamaz halde geldiği bilgisi ve görüntüleri bugün tarafımıza ulaşmıştır. Söz konusu depo, insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayı'na ait olup Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır. Ağır koşullar altında insani ihtiyaçları karşılamak için cansiparane çalışan Filistin Kızılayı çalışan ve gönüllüleri başta olmak üzere, İnsani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” denildi.

AFAD'dan yapılan açıklama ise şöyle:

“Bazı sosyal medya hesaplarında İsrail tarafından, AFAD’ın kullandığı binanın ağır hasar aldığı yönündeki iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Gazze'de kurumumuza ait faaliyet gösteren herhangi bir lojistik depo bulunmamaktadır. “


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.