Toplu taşımada kullanılan Elektronik Ücret Toplama Sistemi yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğü, şehirde toplu taşıma sistemlerinde kullanılan Elektronik Ücret Toplama Sistemini (validatör) yenilemeye başladı.

Toplu taşımada kullanılan Elektronik Ücret Toplama Sistemi yenileniyor
Yayınlama: 16.05.2024
3
A+
A-

EGO Genel Müdürlüğü Başkentte toplu taşımada kullanılan Elektronik Ücret Toplama Sistemini (validatör) yeniliyor. Yenilenen sistemle; yolcuların daha hızlı geçişi sağlanacak, sürücü kontrol paneli üzerinden şüpheli işlemler tespit edilerek usulsüz kart kullanımlarının önün geçilecek. Otobüsleri iç kısmında bulunan ekranlar vasıtasıyla görsel ve sesli olarak yolculara bilgilendirmeler yapılacak.

Ayrıca yeni sistemle birlikte kart dolum noktaları için daha fazla seçenek olacak. Bankalar, zincir marketler ve alternatif uygulamalar üzerinde de kart dolum işlemleri gerçekleştirilebilecek. Banka kartları ve kredi kartları ile de geçiş sağlanabilecek.

Toplu taşımada kullanılan elektronik ücret toplama sistemini yenileme çalışmalarının yaklaşık 4 aydır devam ettiğini dile getiren EGO Genel Müdürü Taylan Engin, “2013’ten beri devam eden eski teknoloji elektronik ücret toplama sistemini şu an yeni bir sistemle değiştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler vardı. Bu kapsamda teknoloji yenileme çalışmaları başladı. Şuan yeni elektronik ücret toplama sistemine geçiş aşamasındayız.” dedi


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.