Tiryaki Agro’dan hammadde ticaret ve tedarik sözleşmesi

Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Projesi kapsamında hammadde ticaret ve tedarik sözleşmesi imzaladı.

Tiryaki Agro’dan hammadde ticaret ve tedarik sözleşmesi
Yayınlama: 13.05.2024
0
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP)yapılan açıklamada, şunlar paylaşıldı:

''Şirketimiz ile Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş ve Tüpraş Trading Ltd. arasında, Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde planladığı sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF-Sustainable Aviation Fuel) üretimi yatırımına yönelik, ikinci nesil bitkisel ve hayvansal atık ve kalıntı yağlardan elde edilen hammaddelerin sağlanmasına dair hammadde ticaret ve tedarik sözleşmeleri imzalanmıştır.

Anlaşmalar çerçevesinde, 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle atık hammaddelerin ticaretine başlanacaktır. Bununla birlikte, 1 Ocak 2029'dan itibaren 10 yıl süreyle Tüpraş'ın yıllık 450 bin ton olarak öngörülen bitkisel ve hayvansal atık hammadde ihtiyacının asgari 300 bin tonluk kısmının tedariki Tiryaki Agro ve/veya iştiraklerinden sağlanacaktır.

Sözleşme uyarınca üretim amaçlı sağlanacak hammadde için Tüpraş tarafından Tiryaki Agro'ya yapılacak ödemenin fiyatı, ilgili tarihteki Kuzey Avrupa hammadde fiyat endeksleri ile Kuzey Avrupa SAF fiyat endekslerine bağlı metodolojiyle belirlenecektir. Sözleşmede ayrıca karşılıklı alım ve satım taahhütleri ve bunlara bağlı cezalar, SAF tesis yatırımının yapılmaması durumunda fesih, ham madde türlerine ilişkin sertifika ve kalite standartlarına ilişkin hak ve yükümlülükler bulunmaktadır.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.