AK Parti’de yeni MYK belli oldu

DEREN KOCAMANOĞLU-07.10.2023-HİBYA- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesine ilişkin açıklamada bulundu.

AK Parti’de yeni MYK belli oldu
Yayınlama: 07.10.2023
1
A+
A-

Çelik’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“AK Parti bir kere daha hem istikrarın adresi olduğunu hem de değişimin adresi olduğunu net bir şekilde göstermiş oldu. Bu kongreyle birlikte artık tamamen yerel seçimlere doğru partimiz bütün birimleriyle çalışmalarını sürdürecek.

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilk MKYK toplantımızı gerçekleştirdik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın MKYK’mıza ilk olarak verdiği görev, altını çizdiği husus Türkiye’yi bizde olmayan belediyecilik hizmeti alamayan yerlerle daha güçlü bir belediyecilik hizmetiyle buluşturmak üzere çalışmalara başlamak olmuştur.

Muhalefet partilerinde değişim tartışmaları yapılırken ve bu değişim tartışmaları kavga, gürültü, kaosla birlikte yürütülürken AK Parti ve Cumhur İttifakı hem toplumun istikrar talebini hem de değişim tartışmalarını kucaklayacak bir siyasi iradeyi ortaya koymayı sürdürmektedir.

Bizim tüm MKYK’larımız, bütün kongrelerimiz tecrübenin, istikrarın devamlılığını sağlayan, aynı zamanda da değişimi kucaklayan bir denge içerisinde olmuştur. Yine bütün MKYK’larımızın ortak özelliği, kadınların siyasette daha güçlü bir şekilde yer alabilmesi, kadınların partimizin her alanında etkisini göstermesi açısından güçlü bir temsile sahip olmalarıdır.

Nitekim Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız kongre konuşmasında bütün Türkiye’nin duyduğu gibi daha yaygın bir şekilde bu çalışmaları sürdürebilmek maksadıyla da Meclisten kısıtlı sayıda arkadaşımızı MKYK’ya aldığımızı, değişik toplum kesimlerinin temsiline odaklanan bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etmişlerdir. Bu bugün itibarıyla artık ilk MKYK ile birlikte bu süreç tamamlanmış bulunmaktadır. Bundan sonrası yerel seçimlere hazırlıktır.

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız toplantının sonundan MKYK’nın içinden çıkan MYK dediğimiz Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıklamıştır.

Biliyorsunuz iki tane genel başkan vekilimiz var. Birinci Genel Başkanı Vekilimiz Sayın Efkan Ala, ikincisi Sayın Mustafa Elitaş, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Zafer Sırakaya, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Ekonomi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Nihat Zeybekçi, Sivil Toplumdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Belgin Uygur, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Hasan Basri Yalçın, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Sayın Vedat Demiröz, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Sayın Çiğdem Karaaslan, Ar-Ge’den Sorumlu Sayın Mustafa Şen, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ömer İleri ve Genel Sekreterimiz Sayın Fatih Şahin.

Bir de bu listelerde grup başkanımızı ve grup başkanvekilimizi görmeyince onları MKYK’nın dışında mı kaldı diye bir soru gelmiş. Grup başkanımız ve grup başkanvekillerimiz, MKYK ve MYK’nın doğal üyesidir. O sebeple listelerde görememişsinizdir. Onlar görevlerine aynı şekilde devam etmektedir.

Filistin-İsrail konusu

Her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız. Bu bakımdan hangi taraftan olursa olsun sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz. Olayı daha da tırmandıracak, daha çok kan dökülmesine yol açacak bir şiddet döngüsünün ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz. Burada itidal önemlidir, karşılıklı olarak şiddetin artırılmasının daha kötü, vahim sonuçları olacaktır. Biz bölgede müzakereye, diplomasiye dayanan bir barış ve huzur ortamı olması gerektiğini her zaman ifade ettik ve bunu ifade etmeye devam ediyoruz. Bütün tarafları şiddeti daha da tırmandıracak adım atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.