TCMB – Döviz varlıkları Nisan’da aylık bazda 4,3 azalarak 58,7 milyar dolara geriledi

İstanbul, 16 Mayıs (Hibya) – Türkiye’nin döviz varlıkları Nisan’da aylık bazda yüzde 4,3 azalarak 58,7 milyar dolara
gerilerken, aynı dönemde resmi rezerv varlıkları yüzde 1,0 artarak 124,3 milyar dolara yükseldi.

TCMB – Döviz varlıkları Nisan’da aylık bazda 4,3 azalarak 58,7 milyar dolara geriledi
Yayınlama: 16.05.2024
2
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, aynı dönemde altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 7,0 artarak 58,2 milyar dolara yükseldi.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları bir önceki aya göre yüzde 10,0 azalarak yaklaşık 47,9 milyar dolara geriledi. Bu tutarın yaklaşık 40,2 milyar doları anapara, 7,7 milyar doları faizden oluştu.

TCMB’den yapılan açıklamada, “Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu swap işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri yaklaşık 63,5 milyar doları olup, söz konusu tutarın 19,8 milyar doları bir ay vadelidir” denildi.

Açıklamaya göre, şarta bağlı döviz çıkışları, bir yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşuyor. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 52,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.