TBMM’de SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki artış kabul edildi

TBMM’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan ikinci ek zamma ilişkin görüşmeleri devam eden kanun teklifinin 7. maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeyle SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki artış oranı yüzde 49,25’e yükseltildi. Kanun teklifinin kabul edilmesi halinde kısa sürede Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

TBMM’de SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki artış kabul edildi
Yayınlama: 25.01.2024
4
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifinin, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25’e çıkarılmasını düzenleyen maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeleri sürdürüyor.

TEKLİFİN 7. MADDESİ TBMM’DE KABUL EDİLDİ

Teklifin 7. maddesi üzerinde değişiklik önergesi verildi. Kabul edilen önergeyle söz konusu maddede yüzde 42,57 olarak yer alan SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25’e yükseltildi. Teklifin 7. maddesi kabul edilirken, Genel Kurulda maddeler üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

BAKAN IŞIKHAN DUYURMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yaptığı açıklamada, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Işıkhan’ın açıklamasının ardından tüm emeklilere yapılacak olan zam oranı yüzde 49,25 olmuştu.

Ekonomi, Güncel, Haberler, Zam
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.