TBMM Başkanı Kurtulmuş, Saadet Partisi’ni ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Saadet Partisi’ni ziyaret etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Saadet Partisi’ni ziyaret etti
Yayınlama: 02.05.2024
0
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile  Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Kurtulmuş’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Genel çerçeveyi, bu süreçle ilgili usule ilişkin görüşlerimizi ve özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde anayasa çalışmalarını en olgun tartışmalarla nasıl ilerletebiliriz ve sonuç alırız bunlarla ilgili görüşlerimi aktardım. Değerli arkadaşlarımızın da görüşlerini alma fırsatımız oldu.

Yapıcı, olumlu bir görüşme yaptığımızı ve inşallah bundan sonra diğer siyasi partilerle de görüşmeleri tamamladıktan sonra bir usul, yöntem belirleyerek buna muhtemelen önümüzdeki ekim ayı gibi işin muhtevasına ilişkin tartışmalara başlanabileceğini görüyorum. Bir kere daha sürecin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Siyaset, diyalog içerisinde çözüm üretme yeridir. Bu çerçevede tüm siyasi partilerin bu diyaloğun yapıcı unsurları halinde olmasını temenni ederim.”

Kaya’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Anayasaların, sağlıklı siyasal zeminlerde daha sağlıklı sonuçlar vereceğini dolayısıyla ilk önce Türkiye’deki siyasal iklimi, bütün sorunlarımızı siyaset yoluyla müzakere edebileceğimiz bir zeminde konuşmanın önemine işaret ederek Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu siyasal zemine katkı sunacak her türlü çabanın içerisinde olacağımızı ve sağlıklı bir zemin inşasının sorunları konuşmaktan daha önemli olduğunu ifade ettik.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.