Tarihi Ulus Hali yenileme çalışmalarının ardından açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi Ulus Hali’nde başlattığı kapsamlı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Tarihi Ulus Hali yenileme çalışmalarının ardından açıldı
Yayınlama: 20.12.2023
11
A+
A-

Tarihi yapının aslına uygun olarak gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının ardından düzenlenen açılış törenine ev sahipliği yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Seçimlerden önce sürekli olarak Ulus’tan bahsetmiştim, buraların hemen hemen hepsi yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Buraların bizler için çok önemli eserler olduğunu, bütün gelişmiş ülkelerin başkentlerinde tarihi kent merkezinin özellikle korunduğunu ve bu nedenle yıkmayacağımız, tam tersine buradaki esnafı mağdur etmeden buraları tamamen yenileyeceğimiz konusunda söz vermiştik” dedi.

“Hem tarihimizi ve kültürümüzü koruyacağız hem de esnafımızın daha fazla kazanmasını sağlayacağız”

Ulus’ta hayata geçirdiği projelerden de bahseden Yavaş, '' İnşallah proje tamamlandığı zaman turist kalabalıklarıyla dolacak. Hem tarihimizi ve kültürümüzü koruyacağız hem de esnafımızın daha fazla kazanmasını sağlayacağız. Biz bunu Beypazarı’nda başardık. Şu anda oraya hala her yıl 500-600 bin turist gidiyor orada binlerce insan turizmden ekmek sağlıyor. Ankara’da bunu başaracağımızdan hiç şüphemiz yok. Değerli hemşehrilerim yakın zamanda yaptığımız faaliyetleri sizlerle paylaşacağız.'' dedi.

Esnafın her zaman yanlarında olduklarının altını çizen Yavaş, ''Belediyecilik yıkmak değil; onarmaktır, yaşatmaktır.'' diyerek sözlerini tamamladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.