Tarihi Kentler Birliği’nden Ankara Büyükşehir Belediyesine ödül

Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan projelere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği’nden Ankara Büyükşehir Belediyesine ödül
Yayınlama: 06.11.2023
3
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ödülü yaptığı açıklamayla şöyle duyurdu:

“Ankara’mızın tarihinin kalbi Ulus yeni ödüllere layık görülmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nin Koruma Büyük Ödülü’nü kazanan belediyemiz, bu sene de İç Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Uygulama Başarı Ödülü’ne hak kazandı. Ankara’mızın tarihinin öne çıktığı ve bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmadığı projelere imza atmaya devam edeceğiz.”

Ödemiş: “Kale ve Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne ayrı bir önem veriyoruz”

Ankara Kalesi’nin Başkentin önemli simgelerinden biri olduğunu belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Kale ve Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne ayrı bir önem veriyoruz. Bu çerçevede Ankara Kalesi içerisinde 77’si tescilli 171’i tescilsiz olmak üzere 248 adet konutumuz var. Yaklaşık 200 binamızın bilimsel, korumanın evrensel ilkelerine uygun, hocalarımız nezaretinde restorasyon çalışmasını bitirdik. Bu projemizi ve uygulamalarımızı Tarihi Kentler Birliği’nin yarışmasına sunmuştuk. Hepimizi gururlandıran bir sonuç çıktı. Biz bu yıl uygulamamız ile Tarihi Kentler Birliği Uygulama Başarı Ödülüne layık görüldük.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.