Suya göre tarım zamanı

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Su Konseyi Guvernörler toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de artık suya göre tarımın öne çıkacağını söyledi.

Suya göre tarım zamanı
Yayınlama: 18.02.2024
3
A+
A-

EKONOMİ SERVİSİ – Bakan Yumaklı, “2023 yılında Tarım Kanunu’muzda yaptığımız bir değişiklikle suya göre tarım prensibini milli bir politika haline getirdik. Hazırlamakta olduğumuz Su Kanunu ve Taşkın Kanunu da bu konudaki kararlı ve sorumlu tutumumuzun birer göstergesi” dedi. Yumaklı ayrıca şunları söyledi:

“Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması için önemli yatırımlar yapıyoruz. 21 yılda, 80 milyar dolar kaynak aktararak 10 binden fazla projeye imza attık. Çiftçilerimize sulama suyunu verimli kullanmaları için, bireysel basınçlı sulama sistemi alımlarında yüzde 50 hibe desteği veriyoruz. Eğer bu yatırımları yapmazsak, 2030 yılına kadar su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alma tehdidiyle karşı karşıya kalacağız.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Dünya Su Konseyi Başkanı Loic Fauchon arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

Bakan Yumaklı, gazetehaberi, Tarım, Türkiye
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.