SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de yüzde 49.25 zam

Yılbaşı zamları memur emeklilerinin altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ikinci ilave zam müjdesi geldi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de yüzde 49.25 zam
Yayınlama: 24.01.2024
8
A+
A-

MİTHAT YURDAKUL / Ankara – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın duyurduğu düzenlemeyle, daha önce yüzde 37’den yüzde 42’ye çıkarılan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılbaşı zammı, 7 puanlık yeni bir zamla yüzde 49.25’e çıkarılarak memur emeklileriyle eşitlendi.

Yılbaşında açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarıyla, yeni yılda memur emeklileri için toplu sözleşme farkıyla yüzde 49.25’lik zam oranı oluşurken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 37,57’de kalmıştı. Bunun üzerine Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarını düzeltmek üzere harekete geçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 5 ilave artışla SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 42.6’ya çıkarıldığını duyurmuştu.

İkinci zam sürprizi

5 puanlık ek zammın komisyonda kabul edilmesinin ardından, gözler düzenlemenin yasalaşması için TBMM Genel Kurulu’na çevrilirken, sürpriz bir açıklamayla SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni bir zam gündeme geldi.

Tüm emeklilerin zam oranının eşitlenmesine ilişkin müjdeyi, Bakan Işıkhan duyurdu. Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdogan’ın talimatıyla 2024 yılını “emekliler yılı” ilan ettiklerini anımsatarak, “Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49.25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Meclis’te görüşülüyor

Tüm emeklilerin zammını yüzde 49.25’e eşitleyen düzenleme, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi planlanan ve en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarılmasını da içeren kanun teklifine eklenecek. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra zam farkları hesaba yatırılacak.

Artış, emekli, gazetehaberi, SSK ve Bağ-Kur, Zam
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.