Sound of Europe Festivali için geri sayım başladı

İstanbul, Ankara, İzmir ve Hatay’da gerçekleşecek 30’dan fazla ücretsiz konserde müzikseverler buluşuyor.

Sound of Europe Festivali için geri sayım başladı
Yayınlama: 19.09.2023
3
A+
A-

Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali için geri sayım başladı. 22 Eylül Cuma günü başlayacak ve dört gün boyunca, dört farklı şehirde müzikseverleri bir araya getirecek Sound of Europe Festivali’nde müzikseverler rock’tan pop’a, cazdan, reggae’e uzanan 30’dan fazla konseri ücretsiz olarak dinleme şansını yakalayacak.

22-24 Eylül – İstanbul, Alan Kadıköy, Kapı Açılış: 19.00

22-24 Eylül – Ankara, Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı, Kapı Açılış: 18.00

23 & 24 Eylül – İzmir, Bostanlı Seyir Terası, Kapı Açılış: 19.00

26 Eylül – Hatay, Kapı Açılış: 19.00

Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali, bu sene ikinci edisyonuyla 22, 23 ve 24 Eylül'de İstanbul Alan Kadıköy, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda müzikseverleri bir kez daha bir araya getirecek. Festival üç büyük şehrin ardından 26 Eylül Salı günü Hatay’ı ziyaret edecek.

Birbirinden farklı müzik türlerinin temsilcilerinin sahnede yer alacağı Sound of Europe Festivali’nde rock’tan pop’a, cazdan, reggae’e uzanan 30’dan fazla konserde 70’den fazla sanatçı yer alıyor.

Blues’dan yola çıkarak elektronik müziğe uzanan performanslar sergileyen Sarp Keskiner ve Jan Mittendorp, Sefarad geleneğinin müzikal zenginliğini parçalarına taşıyan Mara Aranda, neo-soul, R’n’B, hip-hop ve cazın yanı sıra Lübnan ve Orta Doğu kültürlerinin tınılarını yansıtan şarkıları ile Sunkissed Child, kendi kuşağının seçkin bestecileri arasında yer alan ve solo piyano konseriyle festivale konuk olan Martin Brunner, rock'n'roll ve geleneksel çiftetelliden ilham alarak bir zamanların unutulmuş hitlerini hayat veren Deli Teli Sound of Europe Festivali’nde yer alacak Avrupalı sanatçılardan sadece bazıları.

Bu isimlerin yanı sıra Sound of Europe Festivali kapsamında Türkçe, Yunanca, Arapça ve eski İspanyolca olarak adlandırılan Ladino dillerinde parçalarıyla Anadolu ve Akdeniz’in kültürel zenginliğine vurgu yapan Salut de Smyrne, renkli ve enerji dolu Hawaii parçaları ile Ukulele Ankara Topluluğu, reggae’den ilham alarak dancehall, afrobeat, dub soundlarıyla harmanladığı müzikleriyle herkese benzersiz bir konser deneyimi yaşatan Goril Reggae Band, Türk Müziği’nin çağdaş ozanı Barış Manço parçalarına getirdikleri özgün yorumlarıyla Doludizgin ve yerli caz sahnesinin üretken isimlerinden, multi-enstrümantalist ve besteci Sercan Debelec Sextet de yer alıyor.

Sound of Europe Festivali ikinci senesinde programını daha da zenginleştirerek yerli grupların Avrupalı sanatçıların sahnesine konuk olacakları konserlere de yer veriyor. Vurgulu sesi ve üstün arbane icrasıyla tanınan Burcu Yankın, Yunan popüler müziğinin yeni ve başarılı ismi Deli Teli’yle, usta davulcu ve perküsyonist Tarık Aslan, Sefarad müziğinin yegâne isimlerinden Mara Aranda’yla ve bağlama ve kopuzun Türkiye’deki usta ismi Coşkun Karademir, çok yönlü müzik anlayışıyla dinleyen herkesi büyüleyen, piyano ve klavye sanatçısı Martin Brunner’le aynı sahneyi paylaşacak.

Festivalin ustalık sınıfları ile müzik profesyonelleri Ankara ve İstanbul’da bir arada

Avrupa ile Türkiye arasında sanatsal ve müzikal bir buluşma noktası ve bir kültürel değişim platformu olmayı hedefleyen Sound of Europe Festivali’nin Ankara ve İstanbul’da gerçekleştireceği üç farklı ustalık sınıfında amatör ve profesyonel müzisyenler bir araya gelecek. Ustalık sınıflarına kayıt olmak için gerekli tüm bilgiler festivalin Instagram hesabı üzerinden takip edilebilir.

Ankara*

22 Eylül 2023 Cuma

12.00-13.30

Yılmaz Güney Sahnesi

Sunkissed Child – Yasmina Nahas

“Kendi Ayakları Üzerinde Durmak: Erkek egemen bir sektörde yükselen bir kadın müzisyenin hayatı”

Konuşma dili İngilizce olacaktır.

25 Eylül 2023 Pazartesi

12.00-13.30

Yılmaz Güney Sahnesi

Deli Teli – Tassos Tsitsivakos

“Yunan popüler müziğinde ana enstrüman olarak Buzuki”

Konuşma dili Fransızca olacaktır. Ardıl çeviri olacaktır.

*Ankara’da gerçekleştirilecek ustalık sınıfları Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın değerli katkılarıyla düzenlenmektedir.

İstanbul

22 Eylül 2023 Cuma

12.00-13.30

Alan Kadıköy

“Mara Aranda ile Sefarad müziği: Beşikten mezara, hayat döngüsü”

Konuşma dili İspanyolca olacaktır. Ardıl çeviri olacaktır.

Dört gün boyunca dört farklı şehirde gerçekleşecek Sound of Europe Festivali program çizelgesini aşağıda bulabilirsiniz.

Sound of Europe Festivali, Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen Avrupa ağlarından EUNIC’in (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) İstanbul ve Ankara kümelerinin girişimi ve Kadıköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçiriliyor.

EUNIC Hakkında

EUNIC – Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri – tüm AB Üye Devletleri ve ortak ülkelerden 39 üyesiyle Avrupa'nın ulusal kültür enstitüleri ve organizasyonları ağıdır. EUNIC üyeleri dünya çapında 107 ülkede 139 kümede bir araya gelmektedir. 2012 yılında kurulan Ankara ve İstanbul'daki iki EUNIC kümesi, Avrupa-Türkiye kültürel ve sanatsal bağlarını güçlendirmek amacıyla farklı ortak etkinlikler düzenlemek için çalışmaktadır.

Sound of Europe Festivali, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve EUNIC’in değerli İstanbul, Ankara ve İzmir üyeleri olan Goethe Institut İstanbul, Goethe Institut Ankara, Goethe Institut İzmir, British Council İstanbul, British Council Ankara, British Council İzmir, İtalyan Kültür Merkezi İstanbul, İtalya Büyükelçiliği Ankara, İtalya Konsolosluğu İzmir, İspanya Büyükelçiliği Ankara, Avusturya Kültür Ofisi, Avusturya Büyükelçiliği Ankara, Institut Français İstanbul, Institut Français Ankara, Institut Français İzmir, Hollanda Büyükelçiliği Ankara, Hollanda Başkonsolosluğu İstanbul, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara, Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu İstanbul, Camões Enstitüsü, Portekiz Büyükelçiliği Ankara, Romanya Başkonsolosluğu İstanbul, Danimarka Kültür Enstitüsü ve Lüksemburg Büyükelçiliği Ankara’nın ortak girişimi ile hayata geçiriliyor.

Sound of Europe Festivali için geri sayım başladı

Sound of Europe Festivali için geri sayım başladı

Sound of Europe Festivali için geri sayım başladı

 

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.