Son bir haftada 80 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Böylece bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 351 oldu.

Son bir haftada 80 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 28.09.2023
18
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

“Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 80’i son bir haftada olmak üzere bin 351 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 38 bin 694’e ulaşmıştır. Ayrıca Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından, 1-23 Eylül tarihleri arasında icra edilen terör yuvalarına yönelik planlı hava harekatları ile Kandil, Asos, Gara, Metina, Zap ve Hakurk’taki 82 hedef etki altına alınmıştır. Harekatlar ile teröristlere ait sığınak, mağara ve depo olarak kullanılan yerler imha edilmiş, elde edilen ilk bilgiler kapsamında 58 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Hedefteki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir.

Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 621 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 15’i FETÖ mensubu olmak üzere 27’si terör örgütü üyesidir. 4 bin 35 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 63’e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 360’ı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 524 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 162 bin 415 olmuştur. Ayrıca yılbaşından bu yana icra edilen operasyonlarda 20 kilogramı son bir haftada olmak üzere toplam 4 bin 889 kilogram uyuşturucu ele geçirilmiştir.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.