Son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 30.11.2023
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gerçekleştirdiği toplantıda, son bir haftada 49 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren bin 976’ya, 24 Temmuz 2015’ten itibaren ise 39 bin 319’a ulaşmıştır.” dedi.

Aktürk, dün Irak’ın kuzeyinde Sinath-Haftanin bölgesinde bir yeraltı sığınağında tespit edilen 10 teröristin, SİHA atışı ve müteakiben icra edilen hava yolu harekatıyla etkisiz hale getirildiğini aktararak, “Terör inlerine tek tek girmeyi sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde devam eden arama-tarama faaliyetleri kapsamında son olarak çok sayıda odası bulunan bir mağara ele geçirmiştir.” şeklinde konuştu.

Hudutlarda 220 şahıs yakalandı

Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 220 şahsın yakalandığını vurgulayan Aktürk, “Bu şahıslardan 4’ü FETÖ terör örgütü mensubu olmak üzere 5’i teröristtir. 2 bin 391 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 687’ye yükselmiştir.” ifadelerini kullandı.

Aktürk, dün C-130 tipi kargo uçağı ile 9,5 ton tıbbi malzeme ve 9 sağlık personelinin bölgeye ulaştırıldığını, çoğunluğu acil tedaviye ihtiyaç duyan hasta ve refakatçilerden oluşan toplam 44 Gazzeli’nin Türkiye’ye getirildiğini bildirdi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.