Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 43, yılbaşından bugüne kadar ise 845 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 02.05.2024
0
A+
A-

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör operasyonlarının süreklilik ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Operasyonlar kapsamında son bir haftada 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Aktürk, 1 Ocak'tan bugüne kadar 376’sı Irak'ın, 469’u ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 845 teröristin etkisiz hale getirildiği söyledi.

Tuğamiral Aktürk, son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 şahsın yakalandığını belirterek, “Yakalanan şahıslardan 9’u terör örgütü mensubudur. 2 bin 264 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 3 bin 133’e, yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 50 bin 860’a yükselmiştir.” dedi.

Aktürk, son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda yaklaşık 40 kilogramdan fazla uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini açıkladı.

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (MCM Black Sea) teşkil edilmesine yönelik 11 Ocak 2024 tarihinde Türkiye, Bulgaristan ve Romanya arasında imzalanan Mutabakat Muhtırası’nın (MOU) İç Hukuk Süreci 4 Nisan 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tamamlandığına değinen Aktürk, ilk aktivasyonun temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Aktürk, İsrail – Filistin gerilimi hakkında “İsrail, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 25 Mart’ta kabul ettiği son ateşkes kararını ve Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbirleri ivedilikle uygulamalıdır.” dedi.

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Sanayi ürünleri hakkında bilgi veren Aktürk, “Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarda “NEFER” Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ile DROPS aracının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır. İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından tadilat, modernizasyon ve onarımı tamamlanan Denizaltı Kurtarma Çanı deniz testlerinden başarıyla geçmiştir” ifadesini kullandı.

Aktürk, 2024 Yılı Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Askerî Öğrenci Aday Tercih İşlemleri'nin 10 Mayıs’a kadar devam edeceğini de hatırlattı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık kaynakları, Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurduğuna ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Irak ile başlayan diyalog sonucunda PKK terör örgütününün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak operasyon bölgelerimize komşu alanlarda Irak sınır muhafızlarının yaptığı faaliyetlerdir. Bu faaliyetler bizimle de koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.