Son 1 haftada 87 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda son bir haftada 87 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Son 1 haftada 87 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 02.11.2023
2
A+
A-

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk açıklamasında, “100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı’nda donanma tarihimizin en büyük geçit töreni, – Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerimizin gösteri ve selamlama uçuşları, – Ankara’da Mehteran Birliğimizin marşlarıyla Cumhuriyetimizin kuruluş yılına atfen 1.923 personel ile yürüyüş, – Törenler, sergiler, konserler, spor müsabakaları, liman ziyaretleri ve ağaç dikimi başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok anlamlı ve özel etkinlikle kutladık. Bu vesileyle nice yüzyıllara uzanacak Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımız olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Son bir haftada 87 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Zeki Aktürk şunları söyledi:

“Milli Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları ülkemizin ve vatandaşlarımızın savunma ve güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini yurt içinde ve sınır ötesinde; terörü kaynağında yok etme anlayışıyla kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; son bir haftada 87 terörist etkisiz hale getirilmiş, böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1.802’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 145’e ulaşmıştır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.