Siyasilerden, Küçükçekmece’de çöken bina için geçmiş olsun mesajı

Siyasiler, İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaş için taziye mesajı yayımladı.

Siyasilerden, Küçükçekmece’de çöken bina için geçmiş olsun mesajı
Yayınlama: 02.06.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Küçükçekmece’de bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, ‘’Kurumlarımız olayın yaşandığı ilk andan itibaren seferber olmuş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Geçmiş olsun İstanbul.’’ açıklamasını yaptı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Özhaseki,ilk incelemeler neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edildiğini belirtti.

Bakan Özhaseki, yayımladığı mesajına şöyle devam etti:

‘’Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır. Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz.’’

Hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mesajında, ‘’Hepimizi üzen olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, incelemelerine başlamıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir.’’ ifadelerine yer verdi.

Hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'a geçmiş olsun dileklerini ileterek şöyle devam etti:

‘’Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemler devletimizin tüm kurumları tarafından ivedilikle alınacaktır.’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Küçükçekmece'de çöken bina sonucu hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ‘’Bu elim hadise göstermektedir ki; Ne yazık ki ülkemizde yapı ve imar denetimi konusu hala yaşamsal değil, rantsal boyutlarıyla değerlendirilmektedir. Bu vesileyle başta ilgili bakanlıklar ve yerel yönetimler olmak üzere, Bütün sorumluluları Türkiye’nin altında kalacağı yeni bir deprem felaketi yaşanmadan; Durumun hayatiliği, ivediliği ve ciddiyeti doğrultusunda tavır takınmaya davet ediyorum.’’ açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi. Babacan, ‘’Deprem coğrafyasında yaşadığımız bir gerçek. Fakat ülkemizde tedbirsizlik, artık deprem olmadığında dahi can alıyor. 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra yaptığım konuşmada, “Gelin, Türkiye’nin her köşesini depreme dirençli hale getirelim, bir tek canımızı dahi afetlerde yitirmeyelim.” demiştim.’’ dedi.

Türkiye'nin enkaz altında bırakılacak tek bir vatandaşı dahi olmadığını söyleyen Babacan, şu ifadelere yer verdi:

‘’81 ilimizi kapsayan kentsel yenilenme çalışmaları tüm imkanlar seferber edilerek başlatılmalı. Kaybedecek vaktimiz yok, artık deprem için hazırlık zamanı.’’

''Küçükçekmece’de kendiliğinden çöken bir bina…'' diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, meydana gelen çökmede hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet ve kurtarılan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Davutoğlu, şunları söyledi:

''Olası bir Marmara depremine hazırlıklar konusunda ne durumdayız? Beklenen bu büyük depreme hazır olmayan, bu şekilde güvensiz durumda olan kaç binamız var; özellikle İstanbul’un yapı stoku ne durumda ? İstanbul’daki yapılara yeterli denetimin yapılmadığı aşikar, gerçek manada bir deprem seferberliği ilan edilip şehirlerimiz bu felakete hazırlıklı hale getirilmelidir!''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.