Siyasilerden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Siyasiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Siyasilerden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Yayınlama: 01.05.2024
5
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekleri ve alın terleri ile kalkınma serüveninde büyük bir paya sahip olan işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Yılmaz, ‘’Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyümemize katkı sunan her bir işçi kardeşimize şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasının temel taşı; emeğin, çabanın, alın terinin tanımının işçiler olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

‘’Ülkemizin geleceğe bağlanan yolu Kuzey Marmara Otoyolu’nda, bir otoyoldan fazlası İstanbul – İzmir Otoyolu’nda, Avrupa ulaştırma tarihinin en eskisi TEM Otoyolu’nda, Marmara Denizi’nin incisi Osmangazi Köprüsü’nde, Dünya mühendislik arenasının gözdesi 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli’nde, iki kıtanın en kısa yolu Avrasya Tüneli’nde ve daha nice Türkiye’nin mühendislik başarısı eserlerinde emek ve alın teriyle çalışan işçi kardeşlerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlu olsun!’’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat mesajında,  ‘’Ülkemizin büyümesi ve kalkınmasında emekleri ile büyük katkısı bulunan ve alın teri ile hayatını kazanan tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.’’ dedi.

İşçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Güçlü bir Türkiye’nin inşasında, ülkemizin kalkınması ve artan refahında kendilerine çok şey borçluyuz. Biz de işçi ve emekçilerimizin sosyal refahını arttırmak, ürettiğimiz her değeri toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.’’

‘’Alın teriyle ülkemizin kalkınma mücadelesini sırtlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.’’ diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise üreten, çalışan her bir vatandaşın yanında olduklarını vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, başta eğitim çalışanları ve meslektaşları olmak üzere ülkenin kalkınmasına alın teriyle katkı sunan emekçilerin gününü tebrik etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ülkenin büyümesine ve kalkınmasına önemli katkıda bulunan, emek veren, ter döken, üreten işçilerin ve tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Bakan Tunç, ‘’Emeğin bayramı 1 Mayıs'ın birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve dayanışmamızın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yayımladığı mesajda, emek ve alın teriyle ülkenin kalkınması ve refahı için çalışan tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın kutlama mesajı şöyle:

‘’Ülkemizin bugünleri ve yarınları için fedakarca emek veren, alın teriyle ülkemize ve tüm insanlığa değer katan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.’’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten dilekleriyle kutladı.

Fidanları toprakla buluşturan, hasat zamanında bereketi kucaklayan, yangınlarla göğüs göğüse mücadele eden, barajlarda alın teri olan tarım ve orman işçileri başta olmak üzere tüm işçi ve emekçilerin gününü tebrik eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik mesajında şu sözlere yer verdi:

‘’Emeğiyle dünyayı güzelleştiren, alın teriyle rızkının peşinde koşan, verdiği emekle bütün insanların daha insanca bir hayat yaşamasına katkıda bulunan bütün emekçilere sevgilerimizi, saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.’’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs'ı paylaştığı video ile kutlayarak şunları dile getirdi:

‘’1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir. 5 yıl boyunca vatandaşını ayırt etmeden, dayanışmacı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiledik ve devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde 31 bin olan sendikalı çalışan sayısı, bugün tam 83 bine ulaşmıştır. 7 iş kolundaki 8 sendika sayısı 12 iş kolunda 15 sendikaya çıkmıştır. Ücretler ve çalışma saatleri çalışan lehine kurumumuzda iyileştirilmiştir.’’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’ye değer katan bütün emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, ‘’Çalışma şartlarının insanca, emeğin değerli olduğu günlere hep birlikte ulaşacağız.’’ ifadesini kullandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, emekçilerin, açlık sınırının altında bir ücrete mahkum edilmeyeceği ve insanca yaşamın hakim kılındığı yaşanabilir bir Türkiye temenni ettiğini söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun mesajı şu şekilde:

‘’Emek veren, üreten, alın ve akıl teri döken, helal rızkının peşinde koşarak gece gündüz çalışan tüm emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Hep birlikte emeğin gerçek değerini bulduğu onurlu bir gelecek için çalışacağız.’’


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.