SİÖ 2023 Turizm Yılı Forumu başladı

Shanghai İş Birliği Örgütü (SİÖ) 2023 Turizm Yılı Forumu dün Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde başladı.

SİÖ 2023 Turizm Yılı Forumu başladı
Yayınlama: 24.11.2023
10
A+
A-

Shanghai İş Birliği Örgütü (SİÖ) 2023 Turizm Yılı Forumu dün Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde başladı.

Forum kapsamında dün düzenlenen basın toplantısında SİÖ Genel Sekreteri Janesh Kain, forumun hedefini aktardı. Kain, forumda üye ülkelerin turizmi destekleme tedbirlerinin paylaşılması ve sorunların tartışılması için bir platformun oluşturulmasını istediklerini belirtti.

26 Kasım’a kadar sürecek olan foruma Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan, Sri Lanka, İran ve Ekonomik İş Birliği Teşkilatı’ndan (ECO) 300’den fazla temsilci katılacak.

Janesh Kain, forumda turizmin geliştirilmesine dair bir ortak inisiyatife ulaşılması ve yeni projelerin kararlaştırılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Forum kapsamında SİÖ’deki turizm potansiyeli, Xinjiang’ın turizm kapasitesi, sürdürülebilir turizmin teşvik edilmesi, turizmle yoksullukla mücadeleye katkı yapmak gibi paneller ve görüşmeler gerçekleştirilecek. Ayrıca, foruma katılan temsilciler Urumçi şehri, Sanci Hui Özerk İli, İli Kazak Özerk İli, Altay, Aksu ve Kaşgar bölgelerini ziyaret edip, Xinjiang’ın turizmi geliştirme uygulamaları ve başarılarını yerinde inceleyecekler.

2023 yılı, SİÖ Turizm Yılı olarak belirlendi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.