SİMEP ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE’DE

ASO 1.OSB’de yer alan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören SİMEP öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Çanakkale’ye gitti. Öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda yer alan cepheleri gezerek, savaşların şiddetini ve Ordumuzun kahramanlıklarını yerinde gördüler.

SİMEP ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE’DE
Yayınlama: 06.03.2024
2
A+
A-

Öğrenciler Çanakkale gezisi kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezerek, Çanakkale Savaşlarında şehit düşen askerlerimiz için dua ettiler. Öğrenciler Çanakkale Deniz Savaşında, insanüstü bir güç göstererek sırtlandığı cephanelik ile düşman gemilerinin vurulmasını sağlayan ve savaşın kaderini değiştiren Seyit Onbaşı’nın bu kahramanlığı gösterdiği Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı Heykeli’ni ziyaret ettiler.

SİMEP ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE’DE

Seyit Onbaşı’ya saygılarını sunup, onula birlikte tabyada şehit düşenler için dua okuyan öğrenciler ayrıca 200 binden fazla şehit verdiğimiz savaşta yitirdiklerimiz için yapılan şehitlikleri gezdiler.

Çanakkale’de kara savaşının kaderini değiştiren çarpışmalardan birinin yaşandığı Conkbayırı’nı gezen öğrenciler, burada Çanakkale Savaşı kahramanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1915 yılındaki savaşta göğsüne şarapnel parçasının saplandığı, ancak cebindeki saat sayesinde kurtulduğu yeri ziyaret ettiler.

SİMEP ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE’DE

Çanakkale Destanı Tanıtım ve Simülasyon Merkezinin gezilmesinin ardından Nusret Mayın Gemisi, Kilit Bayırı, Mecidiye Tablası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Salim Mutlu Müzesi, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Anzak Koyu, Conkbayırı, Biga Köyü Atatürk Evi ziyaretleri ziyaret edilirken; yarımadanın kültürel yerleri de ziyaret edildi.

SİMEP ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE’DE

Geziye katılan öğrenciler Çanakkale gezisinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek “Bizler için çok önemli bir gezi oldu. Tarih kitaplarında okuduğumuz Çanakkale Savaşlarının yaşandığı yerleri canlı olarak görme fırsatı bulduk. Bizlere bu fırsatı tanıyan ASO 1.Organize Sanayi Bölgesine teşekkür ediyoruz. Çanakkale de gezerken çok duygulandık. Orada bizler için canını seve seve feda eden şehitlerimi” dediler.

SİMEP ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE’DE

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

ASO 1. OSB, SİMEP ÖĞRENCİLERİ
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.