Sıfır atık sanatı, Cam Füzyon Kursları ilgi görüyor

MERSİN- 21.11.2023 – HİBYA – Mersin’de yürüttüğü Sıfır Atık çalışmalarıyla “Sıfır Atık Şehri Toroslar” markasını oluşturan Toroslar Belediyesi, TORTEK bünyesindeki Cam Füzyon Atölyesi’ni geri dönüşüm sürecinin merkezine yerleştirdi.

Sıfır atık sanatı, Cam Füzyon Kursları ilgi görüyor
Yayınlama: 21.11.2023
0
A+
A-

Toroslar Belediyesi, Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde düzenlediği Cam Füzyon Kursu’na katılan kadın kursiyerlerle atık cam şişelerini sanat eserlerine dönüştürerek başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu kurslar sayesinde kadınlar hem yeni beceriler kazanıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Mersin’de yürüttüğü Sıfır Atık çalışmalarıyla “Sıfır Atık Şehri Toroslar” markasını oluşturan Toroslar Belediyesi, TORTEK bünyesindeki Cam Füzyon Atölyesi’ni geri dönüşüm sürecinin merkezine yerleştirdi.

Osmaniye Mahallesi’nde bulunan TORTEK binasında usta öğreticiler eşliğinde verilen eğitimler, cam işleme sanatını günümüze taşıyor. Kursiyerler, atık cam ve şişeleri eriterek çeşitli süs eşyaları, ayna süslemeleri ve tablolar üretiyorlar. Bu ürünler, şehirde düzenlenen sergiler ve fuarlarda sergilenerek satışa sunuluyor.

Başkan Atsız Afşın Yılmaz, TORTEK bünyesinde 56 farklı alanda 6 bin 278 vatandaşa mesleki eğitim verdiklerini ve özellikle üretim sürecinde kadınları desteklediklerini belirtti. Ayrıca, Cam Füzyon Kursu’nda atık camları sanata dönüştürerek kadınların el becerilerini geliştirdiklerini ve geri dönüşüme katkı sağladıklarını ifade etti. Yılmaz, kursiyerlerin yeteneklerini sergileyerek ev ekonomisine de katkı sağladıklarını ve herkesi meslek edinmeye teşvik ettiklerini sözlerine ekledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.