Şiddetli mevsimsel yağmur Çin’de yaygın sellere neden oldu

Stockholm, 19 Temmuz (Hibya) – Çin, Mayıs ayından Eylül ayına kadar süren yağmur sezonunun başlangıcından bu yana yoğun ve yaygın yağışlar yaşıyor. Bu durum ülke genelindeki büyük nehirlerde en az 20 sele yol açarken, 31 nehir de sel uyarı düzeylerini aştı.

Şiddetli mevsimsel yağmur Çin’de yaygın sellere neden oldu
Yayınlama: 19.07.2024
2
A+
A-

Chongqing'deki Dianjiang ilçesi geçen hafta bir günde 269.2 mm yağış alarak tek günlük rekor kırdı. Altı kişinin ölümüne, 10 bin'den fazla kişinin tahliye edilmesine ve 40 bin kişinin selden etkilenmesine yol açan sel, demiryolu hizmetlerinde ve ulaşımda ciddi aksamalara neden oldu.

Bu haftanın başında, Çin'in ulusal meteoroloji merkezi yağmur fırtınaları için yeniden sarı alarm verdi ve Tai Gölü'ndeki su seviyesinin geçen hafta sonu uyarı seviyesinin 0,1 metre üzerine çıkarak 3,9 metreye yükselmesi üzerine Pekin'in su kaynakları bakanlığından yeni uyarılar geldi.

Three Gorges barajı daha fazla su baskınına karşı alarm durumunda. Baraja su akış hızı saniyede 44 bin metreküpe yükseldi ve bunun sonucunda su seviyesi normal seviyesinin 15 metre üzerine çıkarak 161.1 metreye ulaştı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.