Şanlıurfa’da ‘Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi’ gerçekleşti

ŞANLIURFA- 11.10.2023 – HİBYA – Şanlıurfa’da”Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi” ile “NeonatalResüsitasyon Programı Eğitici Eğitimi” gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da ‘Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi’ gerçekleşti
Yayınlama: 11.10.2023
0
A+
A-

Şanlıurfa'da “Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi” ile “NeonatalResüsitasyon Programı Eğitici Eğitimi” gerçekleştirildi.

9-10 Ekim 2023 tarihlerinde yapılan “Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi” 48 kamu personeli ve 8'i özel hastanelerde çalışan toplam 56 hekim dışı sağlık personelinin; “NeonatalResüsitasyon Programı Eğitici Eğitimi” ise Mersin, Antalya, Manisa, Niğde, Samsun, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Afyon, Bingöl ve Şanlıurfa'da çalışan toplam 29 hekim ve hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Eğitimler, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Yüksel Hakan Aydoğmuş’un bebek ölümlerinin önlenmesinde yenidoğan bakımının önemi üzerine yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başladı. Eğitimlere Türkiye'nin çeşitli illerinden hocalar katıldı.

Eğitimin ikinci gününde ‘Yenidoğan Yoğun Bakım ve Doğumhane Kaynaklı Enfeksiyonları Önleme/Çözüm Önerileri' konulu uydu sempozyum Uzm. Dr. Sibel Gürbüz moderatörlüğünde Konuşmacı Banu SonguralpTaş'ın katılımıyla gerçekleştirili.  Kursiyerlerin katılım belgeleri Şanlıurfa  İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Abdullah Solmaz tarafından takdim edildi.

Şanlıurfa’da ‘Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi’ gerçekleşti

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.