Sanayiye yön verenler Makine Zirvesi’nde buluştu

Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Makine Zirvesi, Türk sanayisine yön veren isimleri bir araya getirdi.

Sanayiye yön verenler Makine Zirvesi’nde buluştu
Yayınlama: 26.10.2023
14
A+
A-

3 binden fazla işletmeyi temsil eden 32 sektörel derneğin çatı kuruluşu MAKFED ev sahipliğinde düzenlenen zirvenin açılış konuşmalarını Teknoloji Endüstrileri Konfederasyonu Başkanı Rada Rodriguez, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ve MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran gerçekleştirdi.

Birçok odak alanında farklı panellerin tasarlandığı etkinlikte, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan sanayicilerin İkiz Dönüşüm konusundaki vizyonu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe konuşmasında, Türkiye'de sanayide çarkların dönmesini sağlayan sektörün makine olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Türkiye imalat sanayisiyle, imalat sanayimiz makine sektörüyle büyüyor. 1923'te 50,8 milyon dolar olan ihracatını, 2022 yılında 254 milyarın üzerinde taşıyan ülkemizde makine sektörümüz doğası gereği diğer sanayi kollarımıza öncülük ediyor. Enerji sınıfı yüksek, çevre dostu makineler yolunda hızlı bir ilerleme gözlemliyoruz, bu da Yeşil Dönüşüm konusunda bize güç veriyor. Makine sektörü ortak aklı, uyum ve işbirliğini önceleyen bir ekosisteme sahip. Sektörün 23 milyar yıllık ihracat kapasitesi var ve makine ithalatının bunun üzerinde olduğu düşünülürse Türkiye'de iç talebi karşılama konusunda büyük potansiyel bulunuyor.”

Makine sektörü İTÜ, 42 Türkiye ve Akbank ile protokol imzaladı

Üniversite-sanayi işbirliği potansiyelinin de ele alındığı Zirve’de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun katılımıyla, İTÜ ve MAKFED arasında Makine Sanayi Teknoloji Geliştirme Platformu Protokolü imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde ülkemize yazılımcı gençler yetiştirmek üzere kurulu 42 Türkiye ile Türkiye’nin Makinecileri İşbirliği Protokolü’nün imza töreni 42 Türkiye Ülke Müdürü Sertaç Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Akbank tarafından makine sektörü için oluşturulan Özel Pakete dair protokolün imzası töreninde ise Akbank Genel Müdür Yardımcısı Çetin Düz yer aldı. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.