Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın Çin temasları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin ziyareti kapsamında Bilim ve Teknoloji Bakanı Yin Hejun ve Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong ile bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın Çin temasları
Yayınlama: 20.12.2023
0
A+
A-

Bakan Kacır, görüşmede Türk sanayisinin rekabet gücünü artıran, Ar-Ge ve inovasyon ile yükselen Milli Teknoloji Hamlesi’ni muhataplarıyla paylaştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin küresel yatırımlar için en doğru adres olduğunu ifade ettim. Nitelikli iş gücümüz, Gümrük Birliği üyesi olarak Avrupa pazarlarına ve 28 ülke ile imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşmalarıyla toplam 1,5  milyar nüfusa erişim imkanımız, güçlü üretim altyapımız ile yatırımcılara cazip koşullar sunuyoruz.”

Çin otomotiv ve batarya firmaları için ülkenin yatırım fırsatlarını konuştuklarını aktaran Bakan Kacır, “Türk ve Çin şirketleri teknoloji ve inovasyon alanında daha kapsamlı iş birlikleri yapabilirler. Türkiye ve Çin'in yüzyıllara dayanan dostluğu, sanayi ve teknoloji alanında birlikte ortaya koyacağımız başarı hikayeleri için sağlam bir temel oluşturuyor.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.