Şahin: “İstanbul’un dönüşümünü bütüncül olarak ele almalıyız”

Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, iktidar partisi milletvekillerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Şahin: “İstanbul’un dönüşümünü bütüncül olarak ele almalıyız”
Yayınlama: 16.11.2023
11
A+
A-

Şahin, İstanbul'un dönüşümü için bir Meclis Araştırması tekliflerinin olduğunu ifade edip, iktidar partisi milletvekillerinden hassasiyet beklediklerini belirterek, “İstanbul yıkılırsa Türkiye yıkılır gerçeğiyle olaya bakıyoruz onun için de ‘Türkiye depremi’ diyoruz ve bu deprem İstanbul depremi değil, Türkiye depremidir.” dedi.

“İstanbul'un dönüşümünü bütüncül olarak ele almalıyız”

Konuşmasının devamında Şahin, “Birlikte bir siyasi irade ortaya koymalıyız ve İstanbul'un dönüşümünü de bütüncül olarak ele almalıyız. İstanbul'u parça parça, parsel parsel dönüştürmekle İstanbul'u depreme hazır hale getiremeyiz ve İstanbul'a özel bir yasa çıkarmak zorundayız. Türkiye'de İstanbul depremiyle ilgili, deprem bölgesiyle ilgili, kentsel dönüşümle ilgili konularda doğrudan yetkili olan bir ihtisas mahkemesine, afet mahkemesine de ihtiyaç olduğu gerçeğinin altını çiziyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul'un en önemli sorunu can güvenliğidir, yaklaşan deprem gerçeğidir”

Şahin, İstanbul’un önceliğinin Kanal İstanbul değil, depreme hazırlık olduğunu vurgulayarak, “’İstanbul'un en önemli sorunu nedir?’ diye soruyorum ben gittiğim her yerde; ‘trafik’ deniliyor, farklı şeyler söyleniyor. İstanbul'un en önemli sorunu can güvenliğidir, yaklaşan deprem gerçeğidir.” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.