Saadet Partili Doğan: “Hukuk ve adalet bir gün değil her gün ve herkes için lazımdır”

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, Can Atalay davasında Anayasa Mahkemesi’nin kararının uygulanması çağrısında bulundu.

Saadet Partili Doğan: “Hukuk ve adalet bir gün değil her gün ve herkes için lazımdır”
Yayınlama: 01.11.2023
0
A+
A-

Adaletin devletin temeli iken hukukun adaletin temeli ve insani kalkınmanın direği olduğunu ifade eden Doğan, “Devleti diğer bütün oluşumlardan ayıran fonksiyonel unsur; hukuk üretme yetkisi ve hukuka uyma kapasitesidir. Adalet devletin temeli iken hukuk; adaletin temeli ve insani kalkınmanın direğidir. Vizyonunu “Türkiye Yüzyılı” ve hedefini “Sivil Anayasa” olarak deklare eden iktidar partisinin ve onunla iltisaklılarının Anayasa Mahkemesi’nin kendisini görmezden gelmesi kararını ise hükümsüz görmesi, Sivil Anayasa vaadlerinin bizlerde umut yerine endişe üretmesine neden oluyor.” ifadelerini kullandı.

Can Atalay’ın milletvekili seçilmesine rağmen yaşamak zorunda bırakıldığı sürecin millet iradesini ve hukuku yok sayan tuhaf bir yaklaşımın tezahürü olduğunu belirten Doğan şunları kaydetti:

“Hukuk ve adalet bir gün değil her gün ve herkes için lazımdır. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olarak gelinen noktayı kabul edilemez buluyor ve Anayasa Mahkemesi’nin kararının uygulanması çağrısında bulunuyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.