Rutte: “Yardımın Filistin halkına ulaşabilmesi için güvenli koridor talep ediyoruz”

SÜMEYYE YALÇIN- 26.10.2023 – HİBYA – Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yardımın Filistin halkına ulaşabilmesi için güvenli bir koridor talep ettiklerini belirtti.

Rutte: “Yardımın Filistin halkına ulaşabilmesi için güvenli koridor talep ediyoruz”
Yayınlama: 26.10.2023
0
A+
A-

“Masum sivillere daha fazla insani yardımın hızla ulaşmasını sağlamak son derece önemli.” açıklamasını yapan Rutte, “Brüksel'de bugün ve yarın Avrupa'daki meslektaşlarımla konuşma fırsatı bulmak güzel, özellikle de dünyada ve kıtamızda pek çok şeyin olduğu bir dönemde. Tabii ki bu EUCO toplantısı, İsrail ve Gazze'deki olayların gölgesinde gerçekleşiyor. Gazze'deki durum endişe verici ve masum sivillere daha fazla insani yardımın hızla ulaşmasını sağlamak son derece önemli. Yardımın Filistin halkına ulaşabilmesi için insani aralıklar ve su, gıda ve yakıt gibi temel mallar için güvenli bir koridor talep ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Ukrayna'daki savaşı da hatırlatan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, şunları söyledi:

“Aynı zamanda Ukrayna'daki savaş da devam eden dikkatimizi gerektiriyor. Ne kadar süreceği umurumuzda olmaksızın Ukrayna'yı desteklemeye devam etmeliyiz. Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilimler ve Nagorno-Karabağ'daki durum da Avrupa'nın istikrarını etkiliyor. Avrupa Birliği, bu durumları ele almada öncü bir rol üstlenmelidir.”

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.