Rusya Devlet Başkanı Putin, Moğolistan Devlet Başkanı Amarbayasgalan ile görüştü

Ulan Batur, 3 Eylül (Hibya) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moğolistan Devlet Başkanı Dashzegve Amarbayasgalan ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Moğolistan Devlet Başkanı Amarbayasgalan ile görüştü
Yayınlama: 04.09.2024
0
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Moğolistan Devlet Başkanı Dashzegve Amarbayasgalan Ulan Batur'da bir araya geldi.

Moğolistan'ı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirten Putin, “Moğol halkıyla birlikte, Halhin Gol Nehri'nde saldırganlara karşı kazandığımız ortak zaferin yıl dönümü olan önemli bir olayı kutladık. Bu savaşlarda Moğolistan'ın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü sağladık.” dedi.

Putin, Rusya ve Moğolistan onlarca yıldır çok yakın ve dostane ilişkiler sürdürdüklerini ve bu ilişkilerin etkili bir şekilde geliştiğini vurgulayarak, “Ticaret büyüyor. Hükümet yetkililerimiz arasındaki etkileşime çok önem veriyoruz. Günümüz dünyasında ve ülkelerimizde bu, yürütme organları arasındaki temasların geliştirilmesine önemli bir katkıdır. Parlamentolar arasındaki doğrudan etkileşim çok iyi bir atmosfer yaratır ve bu tür bir etkileşim için yasal bir çerçevenin oluşturulmasına katkıda bulunur.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.