Rize’de etkili olan fırtına nedeniyle 55 ihbar alındı

RİZE- 27.11.2023 – HİBYA – Rize Valiliği, etkili olan fırtına nedeniyle yaşanan olaylara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Rize’de etkili olan fırtına nedeniyle 55 ihbar alındı
Yayınlama: 27.11.2023
2
A+
A-

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkezden 17, Merkez Muradiye Beldesi'nden 1, Güneysu ilçesinden 36 ve Kalkandere ilçesinden 1 olmak üzere toplamda 55 ihbarın geldiği belirtildi. Çatı uçmaları sebebiyle yollara ağaçların devrildiği, ancak ilgili kurumlar tarafından hızla müdahale edilerek gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Çatı uçmalarının etkisiyle yollara elektrik direklerinin devrildiği ve bu duruma karşı Çoruh EDAŞ ekiplerince gerekli önlemlerin alındı. Güneysu ilçesinde ise uçan bir çatının neden olduğu olayda 2 aracın hafif hasar aldığı ve çay ocağı olarak kullanılan bir işletmenin çatısının uçtuğu bildirildi.

Merkez Ambarlık Köyü'nde yaşayan 2 vatandaşın evlerinin çatısının uçması nedeniyle talepleri doğrultusunda il merkezindeki konutlarına tahliye edildiği ifade edildi. Ayrıca, Kalkandere ilçesi Kayabaşı Köyü Beyazıt mevkiinde meydana gelen orman yangınının ise söndürüldüğü ve yaşanan olaylar neticesinde herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı vurgulandı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.