Radev: “Güvenliğin sağlanması devlet politikasının temel görevidir”

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ulusal güvenlik danışma toplantısı gerçekleştirdi.

Radev: “Güvenliğin sağlanması devlet politikasının temel görevidir”
Yayınlama: 12.10.2023
1
A+
A-

Radev, mevcut çatışmaların ulusal güvenliğe yönelik risk ve tehditleri ile bunların en aza indirilmesine yönelik tedbirler konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Radev, Bulgar hükümetinin İsrail'den vatandaşları geri getirme konusundaki hızlı tepkileri için tebrik etti.

Radev, Hükümet ve bakanlıklardan sunulan raporlar doğrultusunda, Bulgaristan'ın ulusal güvenliğine doğrudan bir tehdit olmadığına dair bir görüş birliğine varıldığını ama hükümetin riski önlemek amacıyla alınan önlemlere devam edeceğini duyurdu.

Güvenlik ortamında kötüleşme eğiliminin bulunduğundan bahseden Radev, “İsrail'deki askeri harekatlar, Ukrayna'daki süregelen savaş, Suriye ve Güney Kafkasya'daki krizler, Batı Balkanlar'daki artan gerilim gibi faktörler nedeniyle ülkemizi yeni zorluklarla karşı karşıya bırakan bir güvenlik ortamında kötüleşme eğilimi bulunmaktadır. Hamas ile İsrail arasındaki silahlı çatışmanın tırmanması ve yeni katılımcıların dahil olması, ülkemize yoğun göç dalgalarının ve potansiyel olarak terör örgütü üyelerinin sızma riskinin artmasına yol açmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Radev, zamanında ve güvenilir bilgi toplamak, işlemek ve korumak için yüksek teknoloji sistemlerinin edinilmesi ve kullanılmasının öncelikli olduğunu ifade etti.

Güvenlik hizmetlerinin teknolojik olarak güncellenmesinin alternatifinin olmadığından bahseden Cumhurbaşkanı Radev, şunları kaydetti:

“Sınır geçişlerini kontrol etmek için yüksek mobilite ve etkili sistemler gerekiyor. Avrupa ortaklarımızla işbirliği yaparak daha fazla destek sağlamak için çabalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Sınır Polisi Ana Müdürlüğü'nün eknolojik yenilenmesi, öncelikli ulusal hedef olan Schengen üyeliğine daha hızlı ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Bu çabaları sürdürmemiz gerektiği konusunda tam bir mutabakat içinde olduğumuzdan dolayı mutluyum. Ayrıca, Bulgaristan'ın öncülüğünde başlatılan, sınır ötesi insan kaçakçılığına etkili bir şekilde karşı koymak için oluşturulan operasyonel hedef grubunun inşasını daha hızlı bir şekilde tamamlamak için çabalarımızı sürdürmemiz gerektiğine dair tam bir uzlaşı içindeyiz.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.