Quint liderlerinden İsrail’e ilişkin artak açıklama

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri liderleri, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili bir açıklama yayımladı.

Quint liderlerinden İsrail’e ilişkin artak açıklama
Yayınlama: 10.10.2023
4
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ve ABD Başkanı Joe Biden, ortak açıklama yayımlayarak İsrail Devleti'ne desteklerini ifade etti.

Yapılan açıklamada, Hamas'ı ve onun terör eylemlerini kınadıkları belirtilerek Hamas'ın terör eylemlerinin hiçbir gerekçesi, hiçbir meşruiyeti olmadığı ve evrensel olarak kınanması gerektiği vurgulandı. 

Terörün haklı bir gerekçesinin olamayacağı ifade edilerek dünyanın saldırılarda ailelerin evlerinde katledilmesini, müzik festivalinde eğlenen 200'den fazla genci katledilmesini ve şu anda rehin tutulan yaşlı kadınların, çocukların ve ailelerin kaçırılmasını dehşetle izlediği belirtildi.

Ayrıca Quint ülkelerinin İsrail'in kendisini ve halkını bu tür saldırılara karşı savunma çabalarına destek vereceklerini İsrail'e düşman olan herhangi bir tarafın bu saldırıları avantaj elde etmek için istismar edeceği bir anın olmadığını da vurgulandı.

Ülkeler olarak Filistin halkının meşru isteklerini tanıdıklarını ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için eşit adalet ve özgürlük önlemlerini destekledikleri ifade edildi.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.