Putin: Rusya ekonomisi, dünya ekonomisinin üzerinde büyüdü

Moskova, 6 Mayıs (Hibya) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke ekonomisinin geçen yıl dünya ekonomisinin üzerinde büyüdüğünü söyledi.

Putin: Rusya ekonomisi, dünya ekonomisinin üzerinde büyüdü
Yayınlama: 06.05.2024
3
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, hükümet üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. Ülkeye karşı ekonomik saldırının, kelimenin tam anlamıyla başladığını dile getiren Putin, “Karşılaştığımız sonsuz sayıdaki yaptırımlar tek bir şeye yönelikti. Bildiğimiz gibi rakiplerimiz başarılı olamadı. Sonuç beklenenin tam tersi oldu.” dedi.

Putin, ülke ekonomisinin geçen yıl dünya ekonomisinin üzerinde büyüdüğünü belirterek, “Uluslararası konumumuzu güçlendirdik; kendimiz için belirlediğimiz ve çözdüğümüz tüm görevlerde Rusya'nın güvenliği ve egemenliği ön plandaydı.” diye konuştu.

Vatandaşların gelirlerinde ve reel ücretlerinde makul bir büyüme sağladıklarını söyleyen Putin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Nüfusun gerçek gelirleri genel olarak iyi olmasa da kabul edilebilir bir hızda arttı. Elbette muhtemelen daha fazlasını da yapabiliriz. Ancak genel olarak bakıldığında yapılanlar onurlu bir şekilde yapıldı ve en hafif deyimle oldukça tatmin edici sonuçlar elde edildi.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.