Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Bişkek’teki Ala-Arça devlet konutunda görüştü.

Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü
Yayınlama: 12.10.2023
3
A+
A-

Putin, Kırgızistan'ın Bağımsız Devletler Topluluğu Başkanlığı süresince yaptığı çalışmaları tebrik ederek, Rusya'nın 2024 yılında Bağımsız Devletler Topluluğu'nda başkanlık için Kırgızistan'dan bayrağı devralacağını duyurdu.

Kırgızistanla oldukça yoğun bir gündemin olduğunu belirten Putin, “Delegasyonumuzun gündemi oldukça yoğun. Rus askeri üssünün Kante'deki 20. yılına adanmış etkinliklere katılacağız. Ekonomik etkileşim konusunda Rusya, Kırgızistan'ın önde gelen ticaret ve ekonomi ortaklarından birisi. Geçen yıl ticaret hacmi yüzde 37 artarak neredeyse üç buçuk milyar doları buldu ve bu yılın ilk yarısında yüzde 17,9 daha arttı. Rusya, Kırgız ekonomisine yapılan doğrudan yabancı yatırımların yaklaşık yüzde 36'sını oluşturan en büyük yatırımcı ülke ve Rusya'nın faaliyet gösteren 800 şirketi bulunuyor. şeklinde konuştu.

Putin, toplantı öncesinde enerji, endüstri, tarım, yüksek teknoloji alanlarında ortak çalışma için iş konseyi toplantısının gerçekleştiğini, Rusya Federasyonu'nun 80'den fazla kuruluşunun Kırgızistan'ın yedi bölgesiyle aktif bir şekilde iş birliği yaptığını açıkladı.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.