Putin: Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımı anlamsız bir adım

Stockholm, 13 Mart (Hibya) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımını ‘anlamsız bir adım’ olarak değerlendirdi.

Putin: Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımı anlamsız bir adım
Yayınlama: 13.03.2024
3
A+
A-

Putin, Rus haber ajansı RIA ve devlet televizyon kanalı Rossiya 1 ile yaptığı röportajda Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girişinin 'anlamsız bir adım' olduğunu söyledi.

Putin ''Bu, kendi ulusal çıkarları açısından (Finlandiya ve İsveç) tamamen anlamsız bir adımdır. Daha önce orada, sınırda askerimiz yoktu ama şimdi askerimizi oraya kaydırıyoruz. Orada silah sistemimiz de yoktu ama artık orada olacak'' dedi.

Röportaj, Putin'in kazanmasının beklendiği Rusya başkanlık seçimlerinden iki gün önce gerçekleşti. Seçim 15-17 Mart tarihleri ​​arasında yapılacak.

Röportajda Putin ayrıca Batı ile ilişkiler, Ukrayna'daki savaş ve nükleer silahlar gibi diğer konuları da ele aldı.

Putin, Batı'yı Rusya'nın teknik olarak nükleer bir savaşa hazır olduğu konusunda uyardı ve ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde bunun savaşın açık bir şekilde kızışması olarak görüleceği tehdidinde bulundu.

Yine de nükleer silah içeren bir senaryoya acil ihtiyaç olmadığını ve Ukrayna'da nükleer silah kullanılması için hiçbir neden görmediğini söyledi.

Putin Ukrayna konusunda da ''Rusya, Ukrayna konusunda müzakerelere hazır, ancak bu müzakerelerin gerçeği yansıtması ve “psikotrop ilaçların kullanımından sonra ortaya çıkan bir arzuya” dayanmaması gerekiyor'' dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.