Piyasalarda bugün

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında gerçekleşen görüşmeyi memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Piyasalarda bugün
Yayınlama: 08.12.2023
8
A+
A-

Ne Oldu?

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında gerçekleşen görüşmeyi memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Türkiye ve Yunanistan'ın aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp iki ülkeyi birleştiren unsurlara, ilişkileri derinleştirmeye odaklanmaları gerektiğini kaydetti.
ABD Başkanı Biden, İsrail'e rehinelerin kurtarılması konusundaki desteğini yinelerken, Gazze'deki çatışma bölgelerinde kalan sivillerin Hamas üyelerinden ayrılmasının ve sivillerin korunmasının bir gereklilik olduğunu belirtti.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var.” diyerek İsrail'in sivilleri korumaya önem vermesi gerektiğini söyledi.
ABD, iyi niyet göstergesi olarak Azerbaycan'ın 32 Ermeni askerini, Ermenistan'ın ise 2 Azerbaycan askerini serbest bırakma kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
Japonya ve Norveç liderleri, iki ülke ilişkilerinin, stratejik ortaklığa yükseltilmesinde mutabakata vardı.
Beyaz Saray: İran silahları veriyor, tetiği Husiler çekiyor.
Japonya ekonominin Temmuz – Eylül döneminde %2,0'lik piyasa tahminlerinden daha fazla, %2,9 oranında daraldığı açıklandı.
Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı 11 Aralık’ta yapılacak.
Moody’s’in 15 Aralık’ta Türkiye’ye ilişkin değerlendirme açıklaması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.