Piyasadan haberler

ESCOM… İştirak Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş’den alınan bilgiye göre; Yüksek büyüme potansiyeline sahip
erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım stratejisi doğrultusunda, Tiamo Teknoloji ve İnovasyon Anonim
Şirketi’ne 22.520.000 TL şirket değeri üzerinden %10 iştirak edilmesine karar verildi.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 29.11.2023
0
A+
A-

AKFYE… Şirketin sahip olduğu “ISO 26000- Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi” sertifikası 27.11.2023 tarihi itibarıyla yenilenmiştir. Kuruluşlara sosyal sorumluluk konusunda rehberlik sağlaması amacıyla geliştirilmiş bir norm olan ISO 26000 Sosyal Sorumluluk standardı, kuruluşun tüm faaliyetlerinin uluslararası etik ilkelerle; çevresel ve yasal normlarla, kültürel ve politik çeşitlilikle uygun olmasını amaçlamaktadır.                                      Akfen Yenilenebilir Enerji, tamamı yenilenebilir enerji alanındaki kaynaklardan oluşan enerji üretimi faaliyetlerini
sürdürmektedir. Şirket, sadece enerji üretimi değil, iklim değişikliği ile mücadele, biyoçeşitliliği koruma, çevresel ile sosyal yönetim ve bulunduğu bölgelerdeki paydaşların yaşam standartlarını artırmayı da hedeflemektedir. Şirket 2023 yılında yürütmüş olduğu Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde toplam 27 farklı lokasyonda, “Dijitaldeki Ayak İzimiz” projesini hayata geçirmiştir. Bu kapsamda, Şirket bünyesindeki işletmelere yakın yerleşim alanlarında seminerler düzenlenmekte ve dijital platformların faydalı ve doğru kullanımı konusunda kırsal bölgede yaşayan kadınlara bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

ESCOM… İştirak Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş'den alınan bilgiye göre; Yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım stratejisi doğrultusunda, Tiamo Teknoloji ve İnovasyon Anonim
Şirketi'ne 22.520.000 TL şirket değeri üzerinden %10 iştirak edilmesine karar verildi. Tiamo, mobil oyun ve uygulama yazılımları üretiyor.

EUPWR… Şirket, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 28/11/2023 tarihinde gerçekleştirilen, 2023/1127219 ihale kayıt numaralı ‘'İTM-433 Referanslı 154kV ESKİŞEHİR-1 GIS TM Yapım İşi'' konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 251.134.740, -TL'dir. (İkiyüzellibirmilyonyüzotuzdörtbinyediyüzkırk, Türk Lirası) İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve yatırımcılara bildirilecektir.

KZBGY… İştirak Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Kızılbük Kuşgölü
Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.' nin Balıkesi İli, Susurluk İlçesi, Okçugöl Mahallesi, Muradiye Yolu mevkiinde yer alan toplam 343.151,54 m2 arsalar için arsa sahibi ile “Düzenlenme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapımı ve Hasılat Paylaşımı Sözleşmesi” imzalanmıştır.                                               Sözleşmeye göre arsa üzerinde Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından bir devretatil projesi geliştirilecektir. Arsa payı karşılığında inşa edilecek yapıların devretatil olarak satışından elde edilecek hasılatın %12'si arsa sahibine verilecek olup kalan %88' i Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları A.Ş' ye ait olacaktır.

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.