Piyasadan haberler

BRKSN… 14.06.2022 tarihli Yönetim Kurulu toplanstısında alınan “Skumteck S.A Ortaklık ve İyi Niyet Anlaşması” ile ilgili karar kapsamında, Skumteck S.A ‘in şirket değerleme raporu yaptırılmış ve 21.10.2022 tarihinde taraflarına iletilmiştir. 30.12.2022 tarihinde yapılan açıklamada ise Skumteck S.A firmasının 2022 sonu mali verileri ile tekrar değerlendirilmesine karar verildiği ortaklarla paylaşılmıştır.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 10.11.2023
0
A+
A-

BRKSN… 14.06.2022 tarihli Yönetim Kurulu toplanstısında alınan “Skumteck S.A Ortaklık ve İyi Niyet Anlaşması” ile ilgili karar kapsamında, Skumteck S.A ‘in şirket değerleme raporu yaptırılmış ve 21.10.2022 tarihinde taraflarına iletilmiştir. 30.12.2022 tarihinde yapılan açıklamada ise Skumteck S.A firmasının 2022 sonu mali verileri ile tekrar değerlendirilmesine karar verildiği ortaklarla paylaşılmıştır. Bu süreç içerisinde Skumteck S.A. firmasının ana ortağı ve yönetim kurulu başkanının sağlık sorumlarının gündeme gelmesi nedeniyle Skumteck S.A firmasının yönetiminde değişiklik kararı alınmış olduğu bildirilmiştir. Mevcut durum itibariyle, Skumteck S.A firmasının yönetiminin yeniden yapılanma süreci tamamlanmış olup, bahse konu iyi niyet anlaşması kapsamında ki yatırım kararı, Şirketin 2022 yıl sonu ve 2023 yılı altı aylık bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarının tarafımıza iletilmesini takiben 2024 Yılı ilk çeyreği içerisinde tamamlanacaktır. Sürece ilişkin gelişmeler hakkında bilgilendirme ve açıklamalar yapılacaktır.

ERCB… Kayseri Serbest Bölge'de kurulacak tesisin mühendislik çalışmaları devam etmektedir. Ekonominin dalgalı seyri sebebiyle bu yatırımın uzun vadeli finansmanına yönelik istenilen hızda ve maliyette finansman tedariki henüz neticelenememiştir.
Global ve Türkiye ekonomisinin mevcut durumunda, finansmana erişim için iştirak ve Holding bünyesinde çalışılmaktadır. Merkez Bankası kaynaklı uzun vadeli yatırım teşvik kredileri öncelikli olmak üzere başvurular yapılmış olup, yatırım kredisine ilişkin görüşmeler sürdürülmektedir.
Eskişehir, lojistik ve demir yolu araçları üretimi için çok iyi bir konuma sahip ve endüstriyel bir şehir olmakla birlikte; %100'e yakın ihracata yönelik çalışan iştirak için böyle bir yatırımın öncelikle Serbest Bölge'de olması sonra bu bölgenin de endüstriyel şehir olan Kayseri'de olması yatırım açısından cazip gelmiş ve daha avantajlı olduğu değerlendirilmiştir.
Mevcut durum ve ekonomik konjonktür de göz önüne alınarak, Kayseri serbest bölge yatırımının önceliklendirilmesi uygun görülmüş, 200 dönümlük bir alan tesis edilmiştir. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırıma yönelik arsa, büyüme stratejisi kapsamında gelecek yatırımlar için tutulmaktadır.
Serbest bölgenin sunmuş olduğu avantajlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır :
• %100 Kurumlar vergisi istisnası
• %100 gelir vergisi istisnası
• Muhtasar ödemesi muafiyeti
• KDV muafiyeti
• Serbest kar transferi
• Gümrük vergisi muafiyeti
• KKDF muafiyeti
• Ucuz enerji kullanımı
• AB Gümrük Birliği kriterlerinin gerektirdiği serbest dolaşım belgelerinin temini imkanı
• Her türlü ticari ve sınai faaliyete uygun ve ucuz alt yapı imkanı
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ENSRI… Şirkete ait Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Kırkgöz mahallesi, 148 adada bulunan 49.138 m2 Arsa üzerine yapılması planlanan işyerleri kompleksi projesi hakkında Cihan İnşaat firması ile görüşmelere başlanmıştır.

GENTS…15.11.2022 tarihli açıklamada belirtilen ve istinaf yolu açık olmak üzere şirket lehine sonuçlanan: Rekabet Kurumu'nun MDF ve Yonga Levha Pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerle ilgili 4054 sayılı kanunun 4. ve 6. maddelerini ihlal ettikleri gerekçesi ile vermiş olduğu karar gereği kesilen ve şirketce ihtirazi kayıtlı olarak ödenen 2.513.951,03-TL, Rekabet Kurumu'ndan iadesi talep edilerek tahsil edilmişti. Rekabet Kurumu'nun istinaf (Bölge İdare Mahkemesine) başvurusunun ardından ilgili Mahkemenin Şirket lehine olan ilk derece mahkemesi kararını usul ve hukuka uygun bularak, İlgili karara karşı 30 gün içerisinde Danıştay ilgili Dairesine temyiz yolu açık olmak üzere Rekabet Kurumu'nun istinaf başvurusunun REDDİNE oybirliği ile karar vermiştir.

IZENR… Şirket Yönetim Kurulu'nun 09.11.2023 tarih ve 34 nolu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliğ'inin 10. maddesi kapsamında; Şirketin ilişkili tarafları ile 2023 yılı hesap döneminde beklenen ve devam etmesi ve Tebliğ'de belirlenen %10 oranından fazlasına ulaşması öngörülen yaygın ve süreklilik arz eden işlemler için, işlemlerin şartlarına ve piyasa koşulları ile karşılaştırılmasına ilişkin olarak hazırlanan raporun sonuç kısmı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 3 Ocak 2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren II- 17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. Maddesi kapsamında Şirketimiz ortaklarından İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş., Akdemir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., ile ortaklar dışından ilişkili taraf Şahin Kömür Ticaret A.Ş. ‘ye elektrik satışı yapılmaktadır. Söz konusu elektrik satış tutarının İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin kamuya açıklanan son yıllık konsolide finansal tablolarında yer alan hasılat tutarına olan oranının 2023 yılı için %10'u aşacağı öngörülmektedir.

INVES… Şirketin %100 oranında pay sahibi olduğu REM GSYO A.Ş.; 09.11.2023 tarihinde (bugün) gıda ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Global Mağazacılık A.Ş.'ye tahsisli sermaye artışı yolu ile sermayenin %50'sini temsil eden toplam 17.500.000 adet pay için toplam 80.000.000 TL bedel karşılığında %50 oranında ortak olmuştur. Bu yatırıma ilişkin nakit sermaye ödemesi ile tescil işlemleri de 09.11.2023 tarihinde (bugün) tamamlanmıştır. Söz konusu sermaye artırımı sonrasında 35.000.000 TL ödenmiş sermayeye ulaşan Global Mağazacılık A.Ş. 1994 yılından bu yana MİSAŞ markasıyla gıda ve perakendecilik sektöründe faaliyet göstermekte olup, Global Mağazacılık A.Ş.'ye ait 52 şube ve 480'in üzerinde personel bulunmaktadır.

KLKIM… Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından yapılan müzakere neticesinde, 09.11.2023 tarihli 2023/50 sayılı kararı ile Şirketimizin ana ihracat pazarı olan Irak'ta yatırım stratejisi doğrultusunda, yerel makamlarca tahsisi onaylanmış olan Duhok (Kwashe) bölgesindeki 27.000 m2'lik arazide, 10 milyon USD'lık yatırım ile 100.000 ton kuru harç ve 5.000 ton boya kapasitesine sahip bir üretim tesisinin kurulmasına toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir. Üretim tesisinin 2025 yılının ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi beklenmektedir.

VAKBN… VAKFA… Banka Yönetim Kurulu'nun 09.11.2023 tarihli toplantısında, bağlı ortaklığımız Vakıf Faktoring A.Ş. paylarının bir kısmının halka arzı ile ilgili gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir. Söz konusu halka arz süreci kapsamında; Vakıf Faktoring A.Ş. esas sözleşmesinin tadil edilerek sermaye piyasası mevzuatına uygun hale getirilmesi ile kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi ve gerekli diğer işlemlerin yapılabilmesi amacıyla Vakıf Faktoring A.Ş. tarafından 09.11.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.

TCELL… Şirketin teknolojik ilerleme ve inovasyon odağını güçlendirmek, organizasyonda çeviklik ve yalınlık sağlamak amacıyla birtakım organizasyon değişiklikleri yapıldı. Kurumsal ve ev satış genel müdür yardımcılığı, bireysel satış genel müdür yardımcılığı, pazarlama genel müdür yardımcılığı, dijital servisler ve çözümler genel müdür yardımcılığı, strateji genel müdür yardımcılığı ve dijital dönüşüm genel müdür yardımcılığı kaldırılırken, ilgili genel müdür yardımcıları pozisyonlarından ayrıldı.

UZERB… Şirketin sahibi olduğu yatırım amaçlı gayrimenkuller arasında yer alan İstanbul ili, Kadıköy ilçesi Göztepe Mahallesinde bulunan 65 m² alana sahip gayrimenkul 9.000.000 TL bedelle satılmış olup, gayrimenkulün tapu devir işlemleri 09.11.2023 tarihinde (dün) tamamlanmıştır. Satış bedelinin tamamı dün itibarıyla tahsil edilmiştir. Söz konusu satış işlemi UFRS'ye göre hazırlanan finansal tablolardaki değer üzerinden gerçekleştirilmiş olup, bu işlem neticesinde 8.295.335,88 TL VUK karı elde edilmiştir.

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.