Piyasadan haberler

ALARK… 9 Aralık 2022 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile Bağlı Ortaklığımız Alen Alarko Enerji Ticaret A.Ş.’nin mevcut Tedarik Lisansı kapsamında toplam 1000 MWh elektrik depolama kapasitesine sahip olacak şekilde dört ayrı lokasyonda Müstakil Elektrik Depolama Tesisi kurulumu için lisans tadil başvurusunda bulunduğu kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 02.11.2023
1
A+
A-

ALARK… 9 Aralık 2022 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile Bağlı Ortaklığımız Alen Alarko Enerji Ticaret A.Ş.'nin mevcut Tedarik Lisansı kapsamında toplam 1000 MWh elektrik depolama kapasitesine sahip olacak şekilde dört ayrı lokasyonda Müstakil Elektrik Depolama Tesisi kurulumu için lisans tadil başvurusunda bulunduğu kamuoyu ile paylaşılmıştı. Söz konusu başvurular Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından uygun görülmüş ve Tedarik Lisansına derç edilmiştir.

BIGCH… 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 116 şubeye sahip olan şirketimizin, 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla şube sayısı, Türkiye'de 24 şehirde 109 şube, yurt dışında 8 ülkede 11 şube olmak üzere, toplam 120'ye ulaştı. 1 Ekim – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında; yurt içinde Gordion Ankara, Kayseri Cadde 38, Velux BigChefs, İstanbul'da Sarıyer Armutlu Buselik olmak üzere toplam 4 şube açıldı.

BRKO… Şirketin 7440 sayılı yasadan yararlanarak yapılandırılmış olan vergi borcunu 3. taksiti olan 385.000.- TL ilgili vergi dairesine ödenmiş olup, ayrıca Beykoz vergi dairesine güncel vergi borcumuz olan 500.000 TL de Beykoz Vergi Dairesine ödenerek ilgili vergi dairesine olan vergi borcumuzun tamamı ödenmiştir. Bu dönemde ödenen toplamı vergi borcu 885.000. TL dir.

DENGE… Bağlı ortaklık Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Anonim Şirketi (şirket)'nin, Olağanüstü Genel Kurulunda, Şirketin kısmi bölünmesi, eş zamanlı sermaye azaltım ve artırım işlemleri tamamlanmış ve bölünme sonrası Kurulan, Denge İnvestment Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi ve Fer İnvestment Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi 'ne hisselerimiz oranınca iştirak edilerek 01.11.2023 tarihli Türk Ticaret Sicil gazetesinde tescil ve ilan edilmiştir.

EBEBK… 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 220 tanesi geleneksel, 4 tanesi ise mini mağaza konseptinde olmak üzere Türkiye'de toplam 224 mağazaya sahip olan şirketin mağaza sayısı 31 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 221 tanesi geleneksel, 4 tanesi mini olmak üzere 225'e ulaşmıştır. 1 Ekim – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında; 1 Iğdır'da, 1 Manisa'da olmak üzere toplam 2 mağaza açılmış ve Balıkesir'de 1 mağaza kapatılmıştır.

IMASM… Şirketle Türkiye'de mukim bir müşteri arasında 99.500.000 TL + KDV toplam bedel ile fabrika binası prefabrik çelik konstrüksiyonu için sözleşme imzalanmış ve ödeme bugün alınmıştır. Bu satışın sevkiyatının partiler halinde Aralık 2023 – Şubat 2024 arasında yapılması planlanmaktadır.

MANAS… Bolu Şubesi Bolu Belediyesine yapılan projenin sonlanması nedeniyle kapatılmasına, Şubenin tescil ve ilan işlemlerinin yapılmasına karar verilmiştir.

THYAO… Bilgi teknoloji sistemlerimizdeki aksaklık tespit edilmiş ve giderilmiştir. Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir.

VBTYZ… VBT Yazılım A.Ş. olarak hedefe ulaşmak için yüksek büyüme potansiyeli olan şirketlere iştirak yoluyla katılım sağlamaya devam edilmektedir. Bu süreci kolaylaştırmak üzere bir fon kurulması kararı alınmıştır. Bu amaçla Şirket ile NEO PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. arasında iş modelimize uygun ve şirketimizin stratejik odak alanları ile uyumlu girişimlere yatırım yapmak üzere Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) kurulması için anlaşma sağlanmıştır.
“Neo Portföy Yönetimi A.Ş. VBT Yazılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ” kuruluşu için 02.11.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılacaktır.
Bu fon ile farklı sektörlerdeki büyüme potansiyeli yüksek, yazılım ve teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapılarak, söz konusu şirketlerin büyüme hedeflerine ulaşması amaçlanmaktadır. Ayrıca, bu girişimlerle yaratılacak sinerji sayesinde Şirkete stratejik ve finansal fayda sağlanması ve uzun vadeli değer yaratılması hedeflenmektedir.

Kaynak A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.