Piyasadan haberler

AGROT… Şirket ile IAT Automotive arasında stratejik ortaklık ve işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşamaya istinaden IAT Automotive, şirkete otomotiv sektöründe tasarım ve üretim konularında danışmanlık yapacaktır.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 25.04.2024
1
A+
A-

AVPGY… Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. mülkiyetinde bulunan ve İnvest Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin 22.04.2024 tarihli Değerleme Raporu ile KDV hariç toplam piyasa değeri 78.070.000TL olarak takdir edilen İstanbul İli, Avcılar İlçesi, 0 ada, 13656 nolu parsel üzerinde kayıtlı bulunan Artaş Ticaret Merkezindeki 125-126-172-173 nolu bağımsız bölümlerin Şirketin mevcut yatırım stratejisi kapsamında düzenli kira geliri elde etmek amacıyla 78.070.000TL+KDV bedel üzerinden satın alınmasına ve bedelin peşin olarak ödenmesine karar verilmiştir.

AGROT… Şirket ile IAT Automotive arasında stratejik ortaklık ve işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşamaya istinaden IAT Automotive, şirkete otomotiv sektöründe tasarım ve üretim konularında danışmanlık yapacaktır. Şirket üretilecek yeni elektrikli araçların Türk ekonomisine kazandırılması hususunda danışmanlık yapacak ve şirketle işbirliği içerisinde olacaktır. Global iş ortağı olarak IAT Automotive yeni üretimi planlanan A0 segmentindeki araçlar için bağlı ortaklığı Joyce Teknoloji mühendisleri ile en kısa süre içerisinde çalışmaya başlayacaktır. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte ürün gamının genişletilmesine yönelik çalışmalar da başlayacaktır. Asya'nın en büyük bağımsız otomotiv mühendislik ve tasarım şirketi olan IAT Automotive, ilk Ulusal Yüksek Teknoloji Kuruluşlarından ve Ulusal Endüstriyel Tasarım Merkezleri'nden birisidir. Merkezi Beijing olan şirketin kayıtlı sermayesi 501 milyon yuan olup, A-hisseli GEM yönetim kurulundaki tek halka açık şirkettir. Bünyesinde 2500 mühendis istihdam eden IAT Automotive, dünyanın önde gelen 80 OEM'i ile işbirliği yapmakta olup, 400'ün üzerinde elektrikli yeni modelin tasarım, planlama ve üretim süreçlerinde rol almıştır.

AYDEM… Şirket faaliyetleri hakkında yatırımcılara ve tüm paydaşlara olan şeffaflık ve güncel bilgiye erişimi kolaylaştırmak adına ilki Mart 2024 dönemi itibarıyla olmak üzere aylık bazda düzenli olarak paylaşılacak Şirketin uzlaştırmaya esas net elektrik üretim verilerini paylaşmaktadırlar. Şirket Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre %1 düşüşle 207GwH elektrik üretmiştir.

ENKAI… 24.04.2024 tarihinde, ENKA ve Tüpraş-Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. arasında, İzmit Rafinerisi ve İzmir Rafinerisi için Propilen Splitter Projesi sözleşmeleri imzalanmıştır. 2 sözleşmenin toplam bedeli 175 mn USD olup projelerin 32 ayda tamamlanması planlanmaktadır.

GESAN… Şirket ile SANDEKS ENERJİ ÜRETİM SAN. VE TİC. A.Ş. arasında BEYYURDU RES Projesi kapsamında enerji nakil hattı işi için anlaşmaya varılmış ve sözleşme aşamasına geçilmiştir. Anlaşma bedeli vergiler hariç 2.268.000 -USD'dir. (İki milyon iki yüz atmış sekiz bin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma bedeli vergiler hariç 73.755.360, -TL'dir.)

GSDHO… Şirketin sermayesinin tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı GSD Shipping B.V. bünyesinde bir adet kuru yük gemisi alımına karar verilmiş olup, bu kapsamda; alınacak geminin bağlı olacağı şirket yapılanmasının oluşturulmasına, ilgili geminin alımı konusunda bağlı ortaklığımız GSD Shipping B.V. tarafından gemi alım sözleşme sürecinin yürütülmesine, gerekli işlemler için Şirket Yönetim Kurulu'nun yetkilendirilmesine, karar verilmiştir.

OTTO… Şirket iştiraki Otto Entertainment Yapım Yatırım AŞ'nin 2022 senesinde prodüksiyonunu gerçekleştirerek tüm yayın haklarının sahibi olduğu 3.Gün Filmi için Amazon Prime Video ile 3 yıl süreyle Türkiye sınırları içerisinde SVOD (Abonelik temelli isteğe bağlı video) yayın hakları ile ilgili olarak münhasıran anlaşmıştır. Söz konusu anlaşma kapsamında 3 yıl münhasır Türkiye SVOD yayın süresi için KDV Dahil 150.000 USD hasılat elde edilecektir. Ayrıca diğer taraftan, 3. Gün filminin diğer tüm yayın haklarıyla (Türkiye sınırları harici tüm dünya SVOD, uçak içi, ödemeli izleme vb) ilgili görüşmeler ayrıca yapılacak olup, bu kapsamda TV yayın haklarıyla ilgili ATV (Turkuvaz Medya) ile görüşmelere başlanmıştır.

PASEU… Şirket, demiryolları üzerinden uluslararası ticaret taşımacılığı ve lojistiğine odaklanmak suretiyle hızlı büyümeyi, iş hacmini arttırmayı, daha iyi hizmet sunmayı ve özel sektörün dinamizmiyle rekabetçi yaklaşımlarla ilerlemeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda Yönetim kurulu 24.04.2024 tarihli toplantısında Demir İpek Yolu güzergahında Çin-Türkiye-Avrupa ve tersi yönünde demiryolu kombine yük taşımacılığı hacmini arttırmak amacıyla şirket kurma ve/veya iş birliği yapma konusunda yetkilendirme yapmıştır. Bu sayede ülkemizin lojistik merkez olma konumunun güçlenmesine katkıda bulunurken Orta Koridor üzerinden taşıyacağı yük miktarının artması, faaliyetlerimizin genişlemesi sağlanmış olacaktır. Ayrıca bu inisiyatifle birlikte gelecekte Kalkınma Yolu üzerinde gerçekleşecek faaliyetler için hazırlık süreci de başlatılmıştır.

SARKY… Şirket, 600.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanının 1.400.000.000 TL artırılmak suretiyle 2.000.000.000 TL'ye çıkarılmasına, kayıtlı sermaye yeni izin süresinin 2024 – 2028 yılları olarak tespitine ve bu sebeple gerekli izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu ile Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

TCELL… 23 Haziran 2022 ve 31 Ocak 2023 tarihli özel durum açıklamalarına istinaden, Demirören Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. (“Demirören”) (güncel ünvanı DM Yapım Dağıtım ve Reklamcılık A.Ş.) ile süregelen dava sürecinde, ihtilafın arabuluculuk yöntemi ile çözümlenmesine dair anlaşma sağlanmıştır. Bu kapsamda Demirören'e 130.000.000 TL ödenecektir.

TCELL… 8 Mart 2024 tarihli özel durum açıklaması kapsamında, Ukrayna mahkemeleri tarafından lifecell LLC, UkrTower LLC ve Paycell LLC şirketlerin hisselerine uygulanan ihtiyati tedbir kararının kaldırıldığı Şirket bağlı ortaklığına tebliğ edilmiştir. Ukrayna bağlı ortaklıkların hisselerinin tamamının NJJ Capital'e devredilmesine ilişkin süreçte kapanış ön şartlarının tamamlanma süreci devam etmektedir.

TETMT… MYK2 ENERJİ ELEKTRİK İNŞAAT TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile şirketimiz TETAMAT GIDA YATIRIMLARI A.Ş. tarafından tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün halinde devralınması suretiyle iki şirketin birleşmesine, bağımsız şekilde hazırlanan Birleşme Raporu esas alınarak, mevcut ortakların yeni pay alma hakları (rüçhan) kısıtlanarak Şirket sermayesinin arttırılmasına, bu defa arttırılan 1.031.285,69 TL lik sermayenin tamamı B grubu olarak ihraç edilmesine, bu payların tamamının MKYK2 Enerji Elektrik İnşaat Taah. San. Ve Tic. A.Ş.’nin devralınması karşılığında, MKYK2 Enerji Elektrik İnşaat Taah. San. ve Tic .A.Ş.'nin ortaklarına tahsis edilmesine, böylece Şirket'in sermayesinin 2.149.489,00 TL ‘ye çıkarılması için esas sözleşme tadil tasarısı hazırlanmasına karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.