Piyasa gündemi

Küresel piyasalarda, Fed üyeleri ve Fed Başkanı Powell’ın enflasyonu dizginlemek için hala yol olduğunu ve gerekirse daha fazla sıkılaşabiliriz şeklindeki mesajlarına odaklanmış durumda.

Piyasa gündemi
Yayınlama: 13.11.2023
1
A+
A-

Küresel piyasalarda, Fed üyeleri ve Fed Başkanı Powell'ın enflasyonu dizginlemek için hala yol olduğunu ve gerekirse daha fazla sıkılaşabiliriz şeklindeki mesajlarına odaklanmış durumda. Bu nedenle bu hafta içinde Fed üyelerinin konuşmaları ön planda olacaktır. Yarında ABD enflasyon günü olduğu için piyasalar açısından önemle takip edilecektir. Bugün için dışarıda takvim sakin, içeride eylül ayı cari işlemler dengesi açıklanacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
• 10:00 TR Cari İşlemler Dengesi Önem:Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarındaki şahin tonlama sonrası baskı altında kalan pay piyasaları son işlem günü tahvil faizlerindeki geri çekilme ile toparlanma kaydetti. BIST-100 Endeksi Cuma günü %0,89’luk kayıpla günü 7.771,34 puandan tamamladı. ABD borsaları son işlem gününü pozitif kapatırken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı seyir görülüyor. Asya piyasalarında kırmızı renk hâkim. Avrupa borsalarının güne negatif açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 28,55 TL – 28,56 TL aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:25 itibariyle 28,55’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin ilk işlem gününe zayıf başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın son işlem gününe yatay başlayan BIST100 Endeksi, günü 7.765-7.855 puan aralığında geçirdi. Kapanışı ise hafif kayıpla 7.771,34 puanla gerçekleştirmiş oldu. Hafta içerisinde de 7.900 puan üzeri kapanışlar görülmesine karşın güçlü bir görünüm izlenemedi. Bu nedenle yatay ve sıkışık seyrin, haftanın genelinde devam ettiği görüldü. Bugün içinde endekste 7.800 üzeri kapanışlarına başlaması durumunda hareketini yukarı yönlü devam ettirebileceğini değerlendiriyoruz. Bu durumda endeks için 7.920 ve sonrasında 50 günlük HO geçtiği 8.016 direnç noktaları olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 7.750 desteğinin altında 7.700 desteği gündemde gelebilir. Bu desteklerin altında ise 7.665 desteğine doğru hareketin devam etmesine neden olabilir.

Önemli Sektör Şirket Haberleri

KOÇ HOLDİNG / KCHOL 10.11.2023 19:00:40 Ford Motor Company (“Ford”) ve LG Energy Solution tarafından Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya hücre üretimi yatırımıyla ilgili olarak batarya yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığı sonucuna ulaşılmış ve Niyet Mektubu feshedilmiştir. Ford ve Koç Holding olarak Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikalarında elektrikli araç üretimine yönelik çalışmalarına Holding’in desteğinin devam edeceği, elektrikli araç piyasa dinamiklerindeki gelişmelere göre gelecekte batarya hücre yatırımının değerlendirilebileceği açıklanmıştır. (KCHOL ve FROTO için NÖTR)

Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.