PETZOO Eurasia 2023, 120 ülkeden ziyaretçi ağırladı

Ulusal Fuarcılık tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen Türkiye’nin evcil hayvan ürünleri, malzemeleri ve aksesuarlar sektöründeki en büyük ve en prestijli fuarı olan PETZOO Eurasia, 12-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

PETZOO Eurasia 2023, 120 ülkeden ziyaretçi ağırladı
Yayınlama: 19.10.2023
0
A+
A-

PETZOO Eurasia Fuarı 18 bin metrekarelik alanda bine yakın markanın, yüzlerce üreticinin ve 21 ülkeden gelen 30 şirketin katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Uluslararası pazarda yer almak ve global iş birlikleri kurmak isteyen firmalara eşsiz fırsatlar sunan PETZOO Eurasia, başta Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri olmak üzere 120’ye yakın ülkeden toplam 50 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Kediden köpeğe, kuştan balığa kadar birçok farklı evcil hayvan türü için en güncel ürün ve hizmetlerin sergilendiği fuarda evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaç duyabileceği mama, yem, oyuncak, kuaför, kozmetik ve bakım ürünleri, sağlığı destekleyici ürünler, kedi kumu, akvaryumlar, temizlik malzemeleri, evcil hayvanlar için özel olarak tasarlanmış kıyafetler ve aksesuarlar gibi geniş bir ürün yelpazesi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Evcil hayvan ürünleri sektörünün son yıllardaki hızlı büyümesine dikkat çeken Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin; “Evcil hayvan ürünleri sektörü, son yıllarda müthiş bir büyüme ivmesi gösterdi. Son 5 yıl içinde yüzde 150'lik bir büyümeyle 250 milyar dolarlık bir pazar haline geldi. Bu yıl Petzoo Eurasia’da 120'den fazla ülkeden ziyaretçi ağırladık. Bu rakamlar sektörümüzün ne denli globalleştiğinin ve Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin bir göstergesidir. bine yakın firma ve marka ürünlerini ve hizmetlerini fuarda ziyaretçilerine tanıttı.” dedi.

PETZOO Eurasia 2023, 120 ülkeden ziyaretçi ağırladı

Katılımcı firmaların yüzde 98’inin bu yılki fuardan çok memnun olduklarını ifade eden Çetin, “Fuarımıza olan talebin öngörülerini çok öncesinden planlayarak, 2024 yılında gerçekleştireceğimiz PETZOO Eurasia’nın hazırlıklarına şimdiden başladık. ‘Yerimize sığmadık’ diyerek  9-12 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nin en büyük salondanlarından bir ve üç numaralı ana giriş hall’lerinde 30 bin metrekarelik alanda yer alacağız.” diye konuştu.

“PETZOO Eurasia Awards” ödülleri sahiplerini buldu

Evcil hayvan sahiplendirilmesini teşvik etmek, sektördeki malzeme üretimini artırmak ve iş dünyası ile sivil toplumun bu alandaki başarılarını daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla yola çıkan “PETZOO Eurasia Awards” Ödülleri, Ulusal Fuarcılık organizasyonu ve Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin katkılarıyla 13 Ekim'de Wow İstanbul Hotel’de sahiplerini buldu. Ödül gecesine sektör profesyonelleri, uzmanlar, akademisyenler ve sivil toplum liderleri katılım gösterdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.