Peng Liyuan, UNESCO ödül törenine katıldı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan,  Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Sekreteri Audrey Azoulay ile birlikte, dün sabah Çin’in başkenti Beijing’de düzenlenen 2023 Yılı UNESCO Kız Çocuk ve Kadın Eğitimi Ödül Töreni’ne katıldı.

Peng Liyuan, UNESCO ödül törenine katıldı
Yayınlama: 29.09.2023
0
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Sekreteri Audrey Azoulay ile birlikte, dün sabah Çin’in başkenti Beijing’de düzenlenen 2023 Yılı UNESCO Kız Çocuk ve Kadın Eğitimi Ödül Töreni’ne katıldı.

Peng Liyuan, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çin ve UNESCO arasındaki sıkı iş birliğinin, özellikle Kız Çocuk ve Kadın Eğitim Ödülü'nün kurulmasıyla küresel çapta kız çocuklarının ve kadınların eğitimine model oluşturduğunu belirtti. Peng, Çin'in kız çocuklarının ve kadınların eşit eğitim hakkını desteklediğini vurgulayarak, ilgili tüm taraflarla işbirliği içinde, dünyadaki kız çocuklarının ve kadınların eğitiminde kaliteyi artırmaya hazır olduklarını ifade etti.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.