Paynet Bayi Ağım, bayilik sistemini dijitalleştirerek nakit akışını hızlandırıyor

Paynet’in yenilikçi çözümü Bayi Ağım’ı tercih eden işletmeler finansal süreçlerini dijitalleştiriyor ve nakit akışını hızlandırıyor.

Paynet Bayi Ağım, bayilik sistemini dijitalleştirerek nakit akışını hızlandırıyor
Yayınlama: 30.05.2024
3
A+
A-

Günümüzde birçok işletme, son kullanıcılara ulaşmak için bayilik sistemini tercih ediyor. Bayilik sisteminde ana firma, distribütör, toptancı, bayi ve altbayi gibi birbiriyle ilişkili paydaşlar arasında ödemeler genellikle vadeli olarak yapılıyor. Ancak, bayi satışlarının ve ödemelerinin takip edilmesi, uzun tahsilat vadeleri, ödemelerin tahsil edilememesi, mutabakat süreçleri ve tahsilatların bayi, distribütör ve ana firma arasındaki komisyon oranlarına göre hesaplanıp dağıtılması ana firmaların üzerindeki operasyonel yükü büyük ölçüde artırıyor. Ödeme sistemlerinde Türkiye’nin öncü fintek şirketi Paynet’in Bayi Ağım çözümü, bu süreci dijitalleştirerek vadeleri kısaltıyor ve nakit akışını hızlandırıyor.

Paynet Ürün, İş Geliştirme ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kocatürk,”Paynet’in lisans alarak yıllardır uyguladığı ve sektörde bir ilk olma özelliği taşıyan Bayi Ağım çözümü, bayilik sistemlerinde dijital dönüşümü hızlandırarak, iş ortaklarımızın nakit akışlarını optimize etmelerine yardımcı oluyor. İşletmeler nakde daha kolay ulaşarak nakit paranın gücünden faydalanabiliyor ve bu parayı işletmelerini büyütmek için kullanabiliyorlar. Sistem kapsamında ana firmalar bayilerine fonlama ve taksit gibi çeşitli avantajlar sunabiliyor. Böylece ana firmalar, bayilerini daha avantajlı bir konuma getiriyor ve satışların artmasını sağlıyor. Bu sayede, hem bayiler hem de ana firmalar için daha verimli ve hızlı bir finansal süreç sağlıyoruz. Son kullanıcılar da Ana firma fonlamalarıyla ürünlere çok daha iyi finansal seçeneklerle ulaşıyor” dedi.

Bayilik sistemiyle çalışan işletmeler ayrıca tahsilat süreçlerinde oldukça zorlanabiliyor. Çalışan kaynaklı hatalar, uzun vadeler, tahsilat yapılamaması gibi sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Paynet Bayi Ağım çözümü süreçleri otomatikleştirerek bu sorunları büyük ölçüde ortadan kaldırıyor.

Paynet Bayi Ağım işletmelere birçok kolaylık sağlıyor

Ana firmalar, bayilere fonlama modeli ile çeşitli taksit avantajları ve kampanyalar sunabiliyor. Bayiler, bu sistem sayesinde müşterilerinden hem fiziki hem de online kanallar üzerinden kart, kredi veya link ile ya da mobil uygulama veya SoftPOS ile herhangi bir kart bilgisi girimesine gerek kalmadan yüz yüze gibi çeşitli yöntemlerle ödeme alabiliyor. Komisyon oranı kısmen fonlama veya tamamı bayi ya da distribütöre yansıtılabiliyor. Ödeme süreçlerinin otomatikleşmesiyle operasyonel iş yükü ve POS mutabakat eforunu azaltıyor. Paynet’in bayi-toptancı sözleşme yapısıyla aynı zamanda POS'un hukuki sorumluluğunun paylaşılmasına olanak tanıyor. Alternatif ödeme yöntemleri, müşteri kaybını önlerken satış hacminin artmasına yardımcı oluyor ve ana firmalar ödemelerini gecikmesiz bir şekilde alabiliyor. Bayi ve toptancıların yaptıkları satışların ödemesini anında alarak vade ve kur riskine karşı koruma sağlıyor. Bayi Ağım çözümüyle aynı zamanda tedarikçilere de ödeme yapılabiliyor.

Paynet Bayi Ağım, tüm finansal süreçleri tek ekrandan yönetme, vadeleri kısaltma, operasyonel yükü azaltma, tahsilat işlemlerini anlık görüntüleme ve raporlama imkanı gibi kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca, verimliliği artırırken güvenli ve dijital bir tahsilat sistemi sunuyor.

Paynet Bayi Ağım sayesinde nakit akışı yönetimindeki operasyonel yük azalıyor ve ana firmanın nakit akışı hızlanıyor. Vade bekleme derdi ortadan kalkarken, tüm paydaşlar arasındaki hakedişler önceden belirlenen oranlarda anında otomatik olarak hesaplara paylaştırılıyor.

Tüm finansal akışlar tek bir ekrandan takip ediliyor ve aynı zamanda ERP ve CRM programlarına entegrasyon ile tüm işlemler otomatik olarak muhasebeleştirilebiliyor. Bu sistem, bayi ve ana firma yapısını güçlendiriyor, finansal verimliliği artırıyor ve nakit akışı yönetiminde insan hatasını ortadan kaldırıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.